Ministerul Educaţiei: „Astăzi, sunt 12.981 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1, 4.375 în Scenariul 2 şi 300 în Scenariul 3”

Ministerul Educaţiei a anunţat că, joi, 12.981 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 1, 4.375 funcţionează după scenariul 2 şi 300 în Scenariul 3, adică exclusiv online.

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 13:42
Ministerul Educaţiei: „Astăzi, sunt 12.981 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1, 4.375 în Scenariul 2 şi 300 în Scenariul 3”

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la nivel naţional, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de instituţie.

Citeşte şi: 29 de unităţi şcolare din Bucureşti, aflate în scenariul roşu la început de an şcolar. Elevii fac cursuri doar online

Astfel, în 17 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene se înregistrează următoarea situaţie:

– 12.981 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară

– 4.375 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie

– 300 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Conform sursei citate, Consiliile de administraţie din fiecare unitate de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

„Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, arată MEC.

Data de referinţă pentru aceste informaţii este 17 septembrie, ora 12.00, iar Ministerul Educaţiei va transmite zilnic informări privind situaţia unităţilor de învăţământ din ţară.