Ministerul Educației cere școlilor să recupereze zilele libere nou introduse de Guvern în 2023: Aveți obligația să vă actualizați orarul

Ministerul Educației a trimis o circulară către toate școlile în care precizează că, pentru zilele libere nou introduse de Guvern, profesorii și elevii vor recupera orele pierdute înainte sau după datele respective.

04 ian. 2023, 14:30
Ministerul Educației cere școlilor să recupereze zilele libere nou introduse de Guvern în 2023: Aveți obligația să vă actualizați orarul

Ministerul Educației cere școlilor să recupereze zilele libere nou introduse de Guvern în 2023. Într-o adresă semnată de secretarul de stat Sorin Ion, Ministerul Educaţiei cere şcolilor ca pentru zilele libere nou introduse de Guvern, profesorii și elevii să recupereze orele pierdute înainte sau după datele respective, scrie Edupedu.ro.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu şcolile dacă va fi declarată epidemie de gripă în România. Ministrul Sănătăţii a venit cu explicaţii

Este vorba despre zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august, când Ministerul Muncii a decis să dea liber pentru a face punte între sărbători legale și weekenduri. Două dintre ele, 23 ianuarie și 2 iunie 2023, pică în timpul săptămânii, când normal elevii ar fi fost la cursuri.

„Având în vedere că, prin HG nr. 1555/ 28.12.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 1267/ 29.12.2022, pentru personalul instituțiilor și autorităților publice, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 se stabilesc ca zile libere, vă comunicăm că aveți obligația să actualizați programul de funcționare/orarul unității, în vederea recuperării acestora.

Menționam că activitățile didactice aferente zilelor de 23 ianuarie și 2 iunie se pot programa și anterior acestor date.

Citeşte şi: Când revin elevii la cursuri pentru modul 3 și când iau vacanța diferențiată pe județe în februarie

Modificările de program vor fi comunicate personalului, elevilor și părinților, respectiv reprezentanților legali ai acestora.

Inspectoratele școlare județene/ISMB vor monitoriza realizarea programului de recuperare și respectarea acestuia”, se arată în circulara Ministerului Educaţiei.