Ministerul Educaţiei: Clasa pregătitoare va rămâne în învăţământul obligatoriu şi în 2013/2014

Clasa pregătitoare face parte din învăţământul obligatoriu şi va rămâne la învăţământul primar, numai locaţia fiind aleasă în funcţie de condiţiile locale, a declarat Stelian Fedorca, secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar din MECTS.

RomaniaTV.net
16 sept. 2012, 09:44
Ministerul Educaţiei: Clasa pregătitoare va rămâne în învăţământul obligatoriu şi în 2013/2014

„Clasa pregătitoare face parte din învăţământul obligatoriu. Clasa pregătitoare rămâne la învăţământul primar, numai locaţia va fi aleasă în funcţie de condiţiile locale. Fie într-o şcoală, dacă există spaţiu, dacă nu poate să rămână la grădiniţă ca locaţie, dar clasa respectivă rămâne în învăţământul obligatoriu adică anul viitor, 2013 – 2014, înscrierile se vor face la clasa pregătitoare”, a spus Fedorca.

Pe de altă parte, referindu-se la clasa a IX-a la gimnaziu, reprezentantul MECTS a afirmat că nu este necesar ca fizic clasa a noua să fie mutată în clădirea unei şcoli generale.

„Avem nevoie de acel învăţământ obligatoriu de 10 clase, prin urmare învăţământul primar cu clasa pregătitoare I – IV şi gimnazial cu clasele V – IX. Nu este necesar ca fizic clasa să fie mutată în clădirea unei şcoli cu clase I – VIII, exact cum clasa pregătitoare nu ar fi trebuit mutată forţat din grădiniţă în incinta unei şcoli”, a subliniat Fedorca