Ministerul Educaţiei: Elevii scutiţi de efort fizic au obligaţia de a fi prezenţi la orele de educaţie fizică

Publicat: Vineri, 28 Octombrie 2016 12:00 // Actualizat: Vineri, 28 Octombrie 2016 12:07 // Sursa: romaniatv.net

Elevii scutiţi de efort fizic au obligaţia de a fi prezenţi la orele de educaţie fizică şi sport, iar absenţele la aceste ore se trec în catalog, spune Ministerul Educaţiei pe pagina de Facebook.

Ministerul Educaţiei a postat, pe pagina de Facebook, precizări legate de prezenţa elevilor la orele de sport, menţionând că au existat întrebări legate de situaţia elevilor scutiţi medical.

"Elevii scutiţi de efort fizic au obligaţia de a fi prezenţi la orele de educaţie fizică şi sport, iar absenţele la aceste ore se trec în catalog. Profesorul de educaţie fizică şi sport consemnează în catolog, la rubrica respectivă, «scutit medical în semestrul» sau «scutit medical în anul şcolar», specificând totodată documentul medical, numărul şi data eliberării acestuia", spune Ministerul Educaţiei, potrivit news.ro.

Instituţia mai precizează că elevilor scutiţi medical nu li se acordă calificative/note şi nu li se încheie media la această disciplină în semestrul sau în anul în care sunt scutiţi medical.

Potrivit sursei citate, cadrul didactic le poate atribui acestor elevi sarcini organizatorice: arbitraj, cronometrare, măsurare, înregistrarea unor elemente tehnice, ţinerea scorului. Aceşti elevi nu sunt obligaţi să vină la orele de educaţie fizică şi sport în echipament sportiv, dar trebuie să aibă încălţăminte adecvată pentru sălile de sport.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H