Evaluare Naţională 2020. Ministerul Educaţiei: Elevii se vor prezenta la examen luni la ora 7.00, nu mai devreme!

Evaluare Naţională 2020. Luminiţa Barcari, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, a declarat într-o conferinţă de presă, că elevii trebuie să fie prezenţi, cel mai devreme, la ora 7:00. Nici comisia nu va veni mai devreme. 

RomaniaTV.net
14 iun. 2020, 10:59
Evaluare Naţională 2020. Ministerul Educaţiei: Elevii se vor prezenta la examen luni la ora 7.00, nu mai devreme!

Evaluare Naţională 2020. Într-o conferinţă de presă, Luminiţa Barcari, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, a anunţat că elevii nu vor trebui să vină mai devreme de ora 7:00 la institutul de învătământ unde vor susţine examenele. 

„Avem în jur de 50 de elevi aflaţi în izolare. Până la ora 15:00 vom şti câţi sunt şi spitalizaţi. Mâine, când se vor trimite absenţii, vom şti şi câţi elevi au avut temperatură mai mare şi implicit vor participa la a doua etapă de evaluare.

De aceea am lăsat o perioadă de două săptămâni până la următoarea sesiune, pentru ca şi cei aflaţi în izolare să poată participa la examen.

Citeşte şi: REZULTATE Evaluare Naţională 2020. Când se anunţă notele

Elevii trebuie să fie prezenţi, cel mai devreme, la ora 7:00. Nici comisia nu va veni mai devreme. Fiecare unitate trebuie să se organizeze astfel încât să nu se creeze aglomeraţii, pot există şi două fluxuri de intrare”, a declarat Luminiţa Barcari. 

De asemenea, aceasta a adăugat că elevii vor trebui să poarte mască tot timpul, însă nu sunt aburzi, astfel că aceştia o pot da jos pentru a lua „o gură de apă”. 

„Masca trebuie să stea pe figură. Dar nu vom fi absurzi, dacă elevii vor dori să bea o gură de apă. Colegii noştri sunt instruiţi şi vor şti cum să gestioneze astfel de momente. Noi nu putem şti exact care este afecţiunea copilului care vine cu febră şi nu am dorit să-i punem pe ceilalţi în pericol”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei.