Ministerul Educaţiei, obligat să asigure gadgeturi pentru învăţământul online. Legea a intrat în vigoare

În vederea desfăşurării învăţământului online, Ministerul Educației va trebui să asigure, la cerere, laptopuri şi tablete oricărui profesor sau elev care va face solicitări în acest sens, potrivit edupedu.ro. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial. 

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 06:44

Legea 109/2020 modifică și completează două articole din Legea nr 1/2011 și prevede următoarele:

  • ”Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, Platformei școlare de elearning și a altor platforme educaționale agreate.”
  • „Asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tableta – conectat la internet, pentru a putea participa la activitațile de e-learning.”

act normativ legea educatiei

Citeşte şi Cum şi când începe anul şcolar 2020-2021. Cele trei scenarii aflate pe masa Guvernului

Publicarea actului normativ vine după ce Ministerul Educației a anunțat că va fi lansată încă din luna mai, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, de la Ministerul Finanțelor, licitația de echipamente pentru școala online. Dispozitivele vor intra în baza materială a școlilor și vor fi predate de elevi sau profesori la terminarea perioadei de folosire.