Ministerul Educaţiei repune în dezbatere proiectul burselor pentru elevi. Este identic cu cel dezbătut şi în luna februarie

Cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă elevilor în anul şcolar 2020 – 2021 va fi de 150 de lei, prevede un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere pentru a doua oară de Ministerul Educației.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 19:04
Ministerul Educaţiei repune în dezbatere proiectul burselor pentru elevi. Este identic cu cel dezbătut şi în luna februarie

Actualul proiect este identic cu cel din februarie și prevede că “în anul școlar 2020-2021, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de 150 lei”.

Bursele se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

Autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcţie de posibilităţile financiare ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale”, se mai arată în proiect.

În nota de fundamentare se arată că impactul bugetar asupra bugetelor locale pe anul în curs ar fi de 11,6 miliarde lei, iar pentru anul viitor, 2021, de 35 de miliarde de lei.

 


loading...