Ministerul Educaţiei revine asupra măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

Ministerul Educaţiei a revenit asupra măsurilor speciale pentru școli, în contextul epidemiei de coronavirus, prin care cerea anularea deplasărilor în străinătate și limitarea sau suspendarea conferințelor și excursiilorși spune că organizarea activităţilor sau a excursiilor în străinătate sau în ţară rămâne la decizia școlilor, cu acordul părinţilor sau al tutorilor legali.

26 feb. 2020, 07:20
Ministerul Educaţiei revine asupra măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

Într-o videoconferință cu inspectorii școlari generali, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, le-a spus acestora că recomandarea privind limitarea/anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină.

„În continuarea demersurilor, măsurilor de monitorizare a stării de sănătate a elevilor şi prevenirea îmbolnăvirii prin infecţii respiratorii, Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi şi a avut o întâlnire de lucru cu Victor Costache, ministrul Sănătăţii. În cadrul videoconferinţei, ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că organizarea activităţilor, excursiilor care se realizează în străinătate sau în ţară rămâne la decizia unităţilor de învăţământ, cu acordul părinţilor sau a tutorilor legali. Recomandarea privind limitarea sau anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină„, se arată într-un comunicat al ministerului, citat de hotnews.ro.

Citeşte şi Românii lucrează la vaccinul împotriva coronavirusului. Primele variante au fost deja trimise în SUA şi Europa

Ministerul Educației precizează că nota de luni, 24 februarie, trimisă către inspectorate, prevede că în condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa direcţia de sănătate publică, anterior revenirii în ţară, iar persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în școli, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă.

De asemenea, mai susțin reprezentanții ministerului, nota emisă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării are caracter de recomandare, nu de interzicere.

Reamintim că, luni, Ministerul Educației a trimis o adresă către inspectoratele şcolare în care preciza săptămâna „Școala Altfel” se va desfășura în incinta școlii, iar profesorii și elevii își vor suspenda plecările în străinătate.