Ministerul Educației va generaliza masteratul didactic. Ligia Deca: ”Este important ca profesorii să fie pregătiți pentru tot ceea ce presupune predarea la clasă”

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că este important ca profesorii să fie pregătiţi pentru tot ceea ce presupune predarea la clasă, „de la rezolvarea problemelor şi managementul emoţiilor până la integrarea noilor tehnologii în metode de predare”.

01 mai 2023, 20:04
Ministerul Educației va generaliza masteratul didactic. Ligia Deca: ”Este important ca profesorii să fie pregătiți pentru tot ceea ce presupune predarea la clasă”

Ministerul Educației vrea să ”normalizeze” masteratul didactic și ”să pună accent pe învățare practică, la clasă”. Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că acum ”cadrele didactice au menirea să ghideze elevii pentru a-și găsi propriul drum de urmat în viață” și ”de aceea, este important ca profesorii să fie pregătiți pentru tot ceea ce presupune predarea la clasă – de la rezolvarea problemelor și managementul emoțiilor până la integrarea noilor tehnologii în metodele de predare”.

”Soluția noastră? Normalizarea masteratului didactic și punerea accentului pe învățare practică, la clasă”, susține Ligia Deca într-o postare pe Facebook.

Citește și: Preşedinte Federaţiei Sindicatelor “Spiru Haret”: Sub 2% din tinerii bine pregătiţi aleg să intre în învăţământ

”Vom generaliza masteratul didactic, dar nu în forma pe care o știm astăzi. Vorbim despre un masterat didactic care include 80% practică. În cadrul acestuia, vom acorda o bursă lunară egală cu salariul mediu brut, adică cu salariul unui debutant, indiferent dacă cineva a parcurs deja un alt masterat sau dacă va intenționa să o facă în viitor.”, a mai spus ministrul Educației, Ligia Deca.

Citește și: Sindicaliștii din Educație se tem că vor urma disponibilizări în învățământ dacă se aprobă planul de austeritate al Guvernului. Noi proteste în fața Palatului Victoria