Ministerul Energiei demarează ancheta la CEO, dupa acuzaţiile de şpagă

Publicat: Joi, 01 Septembrie 2016 09:50 // Actualizat: Joi, 01 Septembrie 2016 09:53 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a reacţionat public, la aproape o săptămână de la izbucnirea scandalului de la Complexul Energetic Oltenia privind acordarea de şpagă de către viitorii disponibilizaţi unor directori sau şefi din companie pentru a fi radiaţi de pe lista de concedieri. Anumiţi liderii sindicali au susţinut că angajaţi ai CEO, care urmau să plece acasă de la 1 septembrie, s-au plans că anumite persoane cu funcţii din companie le-ar fi cerut bani pentru scoaterea de pe lista de concediaţi.

Foto: gov.ro

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a solicitat public managerului interimar de la CEO să verifice din nou persoanele de pe listele de disponibilizări pentru a înlătura dubiile că s-ar fi dat şpagă pentru ca anumite nume de viitori concediaţi să fie şterse de pe listă.

“Știu că obiceiurile vechi se uită greu, dar aș vrea să îi avertizez pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nicio încălcare a legii. Sper că informațiile apărute în presa locală din Gorj, care susține că s-a ajuns să se dea șpagă pentru listele de disponibilizați de la Complexul Energetic Oltenia, să se dovedească doar un zvon, fără temei. Atrag atenția conducerii CEO și îi cer imperativ să facă toate verificările necesare în această situație și să se asigure că planul de disponibilizări să se aplice în cel mai transparent mod cu putință. Cer o clarificare urgentă a situației pentru că, atât cei care vor să părăsească voluntar compania, cât și cei care întrunesc condițiile de disponibilizare trebuie protejați atât de companie, prin salarii compensatorii, cât și de stat, prin veniturile de completare. Nu trebuie să dea nimeni nicio șpagă pentru a beneficia de drepturile sale. Din cauza acestor metehne companii ca CEO sau CEH au ajuns în situația în care se găsesc astăzi. Poate că în Gorj nu s-a auzit încă de faptul că lucrurile se schimbă și că lupta împotriva corupției se află în plină desfășurare, dar o să avem grijă ca să afle acest lucru”, a transmis Victor Grigorescu pe Facebook.

Ministrul Energiei a mai solicitat administraţiei Complexului Energetic Oltenia să aplice corect şi eficient planul de restructurare a companiei.

“Planul de restructurare și redresare economică al Complexului Energetic Oltenia să fie aplicat și respectat de managementul companiei. Nu vorbim doar de o ajustare de costuri şi o repunere pe baze corecte a societăţii pentru a ne asigura că avem eficienţă economică. Guvernul a alocat deja fondurile necesare pentru ca angajații să beneficieze de măsuri de protecție socială. Același mesaj aș dori să-l transmit și conducerii Complexului Energetic Hunedoara”, a încheiat ministrul Energiei în postarea de pe Facebook.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Complexul Energetic Oltenia ministerul energiei şpagă Victor Grigorescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H