Ministerul Finanţelor a făcut împrumuturi mai mari decât anunţase! Mugur Isărescu devoalează ultima mutare a lui Florin Cîţu

Publicat: Luni, 27 Aprilie 2020 20:15 // Actualizat: Luni, 27 Aprilie 2020 20:15 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR), Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 1,594 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 36 de luni, la un randament mediu de 3,84% pe an

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 45 milioane de lei la randamentul stabilit luni. Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 300 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,918 miliarde de lei. 

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, explică de ce a împrumutat România pe 30 de ani: Şi PSD a făcut la fel

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna aprilie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,5 miliarde de lei, din care 500 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 3 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 450 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este cu 1,05 miliarde lei mai mică faţă de cea programată pentru luna martie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BNR împrumut Ministerul Finanţelor Mugur Isărescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H