Ministerul Finanţelor a publicat cheltuielile şi veniturile a 206 companii de stat şi regii autonome

Ministerul Finanţelor a publicat pe platforma sa de transparenţă bugetară cheltuielile şi veniturile a 206 regii autonome, societăţi şi institute de cercetare pe primele şase luni ale acestui an.

09 sept. 2016, 17:20
Ministerul Finanţelor a publicat cheltuielile şi veniturile a 206 companii de stat şi regii autonome

Orice persoană interesată poate consulta transparenta-bugetara.gov.ro pentru a afla cheltuielile instituţiilor publice.

”Numărul întreprinderilor publice aflate acum pe site-ul nostru a crescut la 206. Pe lista MFP se află de astăzi Biroul De Turism Pentru Tineret (BTT), Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale „Hidroelectrica”, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii, Fondul Român de Contragarantare, precum si Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultură Marin Drăcea”, se arată în comunicat.

Orice persoană poate găsi pe platforma fişele tuturor entităţilor publice. Acestea conţin toate datele de identificare a instituţiilor, de la denumirea completă, codul de identificare fiscală, Trezoreria la care are deschise conturile de cheltuieli până la tipul de activitate, adresele fiscale şi de corespondenţă.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a anunţat în iulie că toate cele 13.700 de instituţii publice vor trebui să încarce informaţii în acest sistem până în data de 15 august.

Noul proiect al Finanţelor, lansat la începutul lunii martie, include date despre circa 13.700 de instituţii publice, de la grădiniţe până la ministere sau camere ale Parlamentului.

„Continuăm acest proces şi lărgim baza de date nu doar cu execuţiile la zi, ci si cu noi întreprinderi care, sprijinite de noi, devin mai transparente. Acesta este un pas necesar pentru îmbunătăţirea guvernanţei în cadrul companiilor de stat şi îmbunătăţirea performanţelor economice.”, a declarat Dragu.

Platforma transparenta-bugetara.ro cuprinde informaţii în mai multe formate electronice, care pot fi accesate de pe orice calculator sau dispozitiv mobil, precum tabletă sau telefon inteligent.