Ministerul Finanţelor NEAGĂ că DNA face percheziţii la sediul său: A solicitat, în scris, unele DOCUMENTE

Procurorii DNA se află miercuri la Ministerul Finanțelor pentru a ridica un raport al Corpului de control al ministrului privind contracte dintre Loteria Română și compania Novomatic, potrivit unor surse. Ministerul Finanţelor a precizat că DNA nu face percheziţii la sediul ministerului, ci a solicitat, în scris, unele documente, pe care instituţia le pune la dispoziţie.

30 sept. 2015, 11:03
Ministerul Finanţelor NEAGĂ că DNA face percheziţii la sediul său: A solicitat, în scris, unele DOCUMENTE

„DNA nu face percheziţii la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), ci a solicitat unele documente referitoare la verificările efectuate de Corpul de Control al Ministrului la C.N. Loteria Română. Solicitarea a fost făcută în data de 28 septembrie a.c., prin intermediul unei adrese scrise”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanţelor.

Totodată, reprezentanţii ministerului punctează că solicitarea de documente de către DNA este o practică obişnuită.

„Subliniem că Ministerul Finanţelor Publice pune la dispoziţia DNA toate documentele solicitate”, se mai spune în comunicat.

Citeşte şi: Descinderi ale procurorilor DNA la Ministerul Finanţelor. Sunt vizate contracte ale Loteriei Române

Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că în cauza care vizează Loteria Română, anchetatorii au în vedere, printre alte probe, şi un raport al Corpului de control al Ministerului Finanţelor.

Acest raport ar semnala nereguli cu privire la anumite contracte încheiate de Loteria Română, iar documentul ar fi trebuit transmis procurorilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care în prezent se derulează acțiunea DNA.

Potrivit surselor citate, reprezentanţii Ministerului Finanţelor le pun la dispoziţie procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie documentele solicitate.

Sursele citate nu au dorit să precizeze de când a fost deschis dosarul în care este vizată Loteria Română şi dacă se fac cercetări doar pentru fapte sau sunt anchetate şi persoane.

La DNA este un dosar care vizează un contract acordat de Loteria Română, în perioada în care era condusă de Gheorghe Benea (2009 – 2012), firmei Shelter Security, al cărei patron este Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, prin care ar fi fost produs un prejudiciu de 10 milioane de euro.

Alin Ionescu a fost audiat la DNA, la sfârşitul lunii mai, iar surse judiciare declarau atunci că dosarul a fost întocmit pornindu-se de la informaţii dintr-un raport al Curţii de Conturi.

În octombrie 2014, DNA a făcut verificări la Loteria Română în cazul unor proceduri de achiziţie publică, ancheta fiind atunci în faza stabilirii prejudiciului adus la bugetul de stat, declarau, pentru MEDIAFAX, oficiali ai DNA, care precizau că în cauză „se fac acte de urmărire penală”.

Potrivit unor surse judiciare, această anchetă vizează contractele încheiate între Loteria Română şi firma greacă Intralot.