Ministerul Justiţiei a ridicat acreditarea a doi jurnalişti incomozi. Tudorel Toader: Nu au respectat regulile de conduită UPDATE

Publicat: Vineri, 22 Martie 2019 12:09 // Actualizat: Vineri, 22 Martie 2019 15:27 // Sursa: romaniatv.net

Jurnaliştii Ovidiu Oanţă de la ProTV şi Ionela Arcanu de la RealitateaTV au rămas fără acreditare la Ministerul Justiţiei, care le-a refuzat reînnoirea legitimaţiei pe anul 2019. Ministrul Tudorel Toader avertizase că va face acest lucru cu jurnaliştii incomozi.

UPDATE Reprezentanţii Pro TV au transmis vineri că, prin refuzul nejustificat de a-i acorda acreditarea lui Ovidiu Oanţă şi implicit postului de televiziune, Ministerul Justiţiei refuză dreptul românilor de a fi informaţi corect, obiectiv şi bine documentat, şi au adăugat că vor analiza opţiunile pentru contestarea deciziei.

Pro TV a transmis: „Refuzul oferit de Ministerul Justiţiei nu conţine nici un fel de explicaţie cu privire la motivul pentru care a fost respinsă cererea de acreditare pentru anul 2019 a jurnalistului Ovidiu Oanţă, unul dintre cei mai competenţi şi experimentaţi profesionişti din domeniu. Timp de peste 17 ani, Ovidiu a acoperit cu obiectivitate şi responsabilitate cele mai importante subiecte din domeniul justitiei. Prin refuzul nejustificat de a-i acorda acreditarea lui Ovidiu şi implicit Pro TV, cea mai urmărită televiune din ţară, Ministerul Justiţiei refuză dreptul românilor de a fi informaţi corect, obiectiv şi bine documentat. Jurnalele Ştirile Pro TV înregistrează cea mai mare audienţă de pe piaţa media din România, iar acţiunea Ministerului Justiţiei nu face decât să îi împiedice pe români să afle informaţiile, noutăţile şi planurile instituţiei. Vom analiza ce opţiuni avem pentru contestarea acestei decizii”.

_______

UPDATE Tudorel Toader a precizat vineri, pe Facebook, că jurnaliştii cărora le-a ridicat acreditarea nu au respectat "regulile de conduita" din acreditare, deşi au fost avertizaţi în repetate rânduri.

"Despre respectarea clauzelor de acreditare !

In documentele de acreditare la MJ , exista o clauza prin care se prevede - "ma angajez sa respect regulile de conduita".

In repetate randuri, am facut apel pentru respectarea respectivei clauze !", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

_______

UPDATE După Ovidiu Oanţă, şi reporterul Ionela Arcanu de la RealitateaTV a anunţat pe Facebook că i-a fost retrasă acreditarea la Ministerul Justiţiei. Motivul invocat este acelaşi ca în cazul reporterului ProTV.

"Am primit interzis la Ministerul Justitiei anul acesta. Aveti mai jos "explicatia" lui Tudorel Toader", a scris Ionela Arcanu pe Facebook. 

_______

Ovidiu Oanţă, reporter Pro TV, a publicat vineri pe contul său de Facebook răspunsul primit din partea Ministerul Justiţiei, care i-a refuzat acreditarea pe 2019. 

„Solicitarea dumneavoastră de acreditare a fost respinsă, în conformitate cu art. 18 alin. 3 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public”, i-a transmis Ministerul Justiţiei jurnalistului Ovidiu Oanţă.

Potrivit art 18, alin 3 din Legea 544/2001, „Autorităţile publice pot refuza acordarea acreditării sau pot retrage acreditarea unui ziarist numai pentru fapte care împiedică desfăşurarea normală a activităţii autorităţii publice şi care nu privesc opiniile exprimate în presă de respectivul ziarist, în condiţiile şi în limitele legii”.

După ce a primit răspunsul din partea ministerului, jurnalistul a scris pe Facebook: „Tudorel Toader îşi duce la bun sfârşit ameninţarea: Ministerul Justiţiei mi-a retras acreditarea. Oficial mi s-a comunicat că mi se refuză acreditarea pentru 2019, răspunsul fiind dat, nu în două zile, la cererea din ianuarie, ci la două luni distanţă. În plus, nu mi se comunică explicit în ce fel am afectat activitatea Ministerului Justiţiei. Probabil prin sutele de intrebări pe care i le-am adresat ministrului Justiţiei”.

Într-o altă postare pe Facebook, alături de fotografii cu legitimaţiile, Oanţă a revenit: „Ministerul Justiţiei refuză nejustificat să mă mai acrediteze după ce în repetate rânduri Tudorel Toader mi-a spus că îmi va interzice accesul în minister, revoltat de intrebările mele deranjante”.

Pe 4 martie, Tudorel Toader i-a avertizat pe jurnaliştii care au încercat să îi pună întrebări: „Vă promit următorul lucru: am solicitările de reacreditare, în măsura în care nu daţi curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi acţiona în consecinţă. Vă rog, aşadar, să respectaţi”.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acreditare ministerul justitiei Ministerul Justiţiei Ovidiu Oanta Tudorel Toader
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 mar 21:16
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
CATELUL MEU E PREA DESTEPT PENTRU UN CATEL OBISNUIT:AM SCRIS DIN GRESEALA CU GHILIMELE:
22 mar 15:45
Răspunde | Votează email 0 email
STELA
CITITI BINE ARTICOLUL . NU A RIDICAT NIMENI NICI O ACREDITARE . NU A MAI FOST PRELUNGITA SI ASTA ESTE CU TOTUL ALTCEVA .
22 mar 12:57
Răspunde | Votează email 1 email
MAIKA LAZAR
Bine i-a facut. Tupeul si nesimtirea unor reporteri nu cunoaste limite.
1
EUR
4.7790
RON
22 Jan
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H