Ministerul Justiţiei cere Parlamentului să proroge până în ianuarie 2021 prevederile pensionarea anticipată a magistraţilor

Publicat: Joi, 28 Noiembrie 2019 13:18 // Actualizat: Joi, 28 Noiembrie 2019 13:20 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Justiţiei cere Parlamentului să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraţilor, a anunţat, joi, ministrul Cătălin Predoiu.

"Ministerul Justiţiei cere Parlamentului României să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraţilor, trecerea de la completele de 2 la 3 judecători, trecerea la o şcolarizare de la 2 la 4 ani la INM. Cerem Parlamentului să adopte această prorogare până la încheierea acestei sesiuni", a a anunţat Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Justiţiei a anunţat că, săptămâna viitoare, va participa la şedinţa Comisiei Juridice din Senat şi speră într-o soluţie bună pentru sistemul judiciar.

"Am fundamentat această poziţie atât pe analiza internă la nivelul conducerii ministerului, cât şi pe baza consultărilor pe care le-am desfăşurat şi le desfăşurăm în continuare cu sistemul judiciar. Ministerul are în această privinţă o poziţie comună cu cea exprimată de CSM care ne-a comunicat şi în scris punctul de vedere", a mai spus Predoiu.

"Este esenţial ca Parlamentul să coopereze loial în această acţiune care ţine de buna funcţionare a sistemului judiciar şi să avem până la 31 decembrie în Monitorul Oficial cele trei modificări cerute şi de CSM, atenţie! Mai departe, intenţia ministerului e să-şi exercite atribuţiile, respectiv să facă propuneri legislative în domeniul judiciar", a mai completat Predoiu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cătălin Predoiu CSM pensionare anticipata magistrati pensionare magistrati
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H