Ministerul Justiţiei cere Parlamentului să proroge până în ianuarie 2021 prevederile pensionarea anticipată a magistraţilor

Ministerul Justiţiei cere Parlamentului să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraţilor, a anunţat, joi, ministrul Cătălin Predoiu.

RomaniaTV.net
28 nov. 2019, 11:18
Ministerul Justiţiei cere Parlamentului să proroge până în ianuarie 2021 prevederile pensionarea anticipată a magistraţilor

„Ministerul Justiţiei cere Parlamentului României să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraţilor, trecerea de la completele de 2 la 3 judecători, trecerea la o şcolarizare de la 2 la 4 ani la INM. Cerem Parlamentului să adopte această prorogare până la încheierea acestei sesiuni”, a a anunţat Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Justiţiei a anunţat că, săptămâna viitoare, va participa la şedinţa Comisiei Juridice din Senat şi speră într-o soluţie bună pentru sistemul judiciar.

„Am fundamentat această poziţie atât pe analiza internă la nivelul conducerii ministerului, cât şi pe baza consultărilor pe care le-am desfăşurat şi le desfăşurăm în continuare cu sistemul judiciar. Ministerul are în această privinţă o poziţie comună cu cea exprimată de CSM care ne-a comunicat şi în scris punctul de vedere”, a mai spus Predoiu.

„Este esenţial ca Parlamentul să coopereze loial în această acţiune care ţine de buna funcţionare a sistemului judiciar şi să avem până la 31 decembrie în Monitorul Oficial cele trei modificări cerute şi de CSM, atenţie! Mai departe, intenţia ministerului e să-şi exercite atribuţiile, respectiv să facă propuneri legislative în domeniul judiciar”, a mai completat Predoiu.