Ministerul Justiţiei începe procedura de selecţie pentru funcţia de Procuror General şi procurori şefi la DNA şi DIICOT

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat joi că în data de 2 decembrie Ministerul Justiţiei va declanşa procedurile de selecţie în vederea numirii procurorului general al României şi a procurorilor şefi la DNA şi DIICOT. În prezent, aceste funcţii sunt ocupate de interimari. 

RomaniaTV.net
28 nov. 2019, 08:48
Ministerul Justiţiei începe procedura de selecţie pentru funcţia de Procuror General şi procurori şefi la DNA şi DIICOT

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că „starea de provizorat şi de interimat la vârful Ministerului Public” este una dintre cauzele creşterii tendinţelor infracţionale în România şi „se aceea, imediat după preluarea mandatului, am început să lucrăm la procedura de selecţie a propunerilor de procurori de rang înalt, pentru a fi înaintată CSM pentru aviz şi preşedintelui României pentru o eventuală numire”.

„Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiţiei va lansa procedura de selecţie pentru funcţia de procuror general, procuror şef DNA, procuror şef DIICOT. La scurt timp după, vom lansa procedura pentru celelalte funcţii de conducere pentru care Ministerul Justiţiei formulează propuneri”, a declarat Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Procedura de selecţie va fi una „clasică” şi va incude un proiect de management şi un interviu.

„Trebuie să stabilizăm neîntârziat conducerea Ministerului Public”, a mai spus Predoiu.

Mai mult, Cătălin Predou a dezminţit „categoric” faptul că ar fi deja stabilite numele care vor câştiga concursurile pentru funcţiile de conducere ale celor mai importante unităţi de parchet.

„Dezmint categoric orice rezultat prestabilit, invit pe toată lumea să participe la concurs, nu pun interdicţii pentru nimeni, există toată disponibilitatea pentru Ministerul Justiţiei să selectăm cei mai buni oameni”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.