Ministerul Justiției, prima reacţie după ce Cristian Rizea a rămas fără cetățenie moldovenească. Ce s+a întâmplat cu cererea de extrădare

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a rămas fără azil politic, dar şi fără cetăţenia moldovenească. Decizia e una definitivă. În acest context, Ministerul Justiţiei a trasnmis informaţii cu privire la stadiul cererii de extrădare a acestuia.

29 dec. 2021, 16:17
Ministerul Justiției, prima reacţie după ce Cristian Rizea a rămas fără cetățenie moldovenească. Ce s+a întâmplat cu cererea de extrădare

Ministerul Justiției reacţionează după ce fostul deputat PSD Cristian Rizea a rămas fără azil politic, dar şi fără cetăţenia moldovenească.

„Partea română și-a îndeplinit atribuțiile prevăzute de lege și a transmis Ministerului Justiției din Republica Moldova cererea de extrădare încă din data de 5 noiembrie 2020. Cererea depusă la Ministerul Justiției din Moldova își păstrează efectele. Facem precizarea că procedura și timpii de soluționare pentru cererea de extrădare înaintată de autoritățile române sunt reglementate de legislația statului solicitat, respectiv Republica Moldova”, a transmis Ministerul Justiţiei de la Bucureşti.

De asemenea, oficialii români au precizat că „până la această oră, Ministerul Justiției nu a fost informat oficial de către ministerul moldovean al Justiției cu privire la situația juridică actualizată a susnumitului Cristian Rizea. Ultima revenire la colegii din Republica Moldova a fost în luna noiembrie 2021”.

Citeşte şi: Cristian Rizea poate fi extrădat din Republica Moldova. A rămas fără azil politic şi cetăţenie

Urmare a infromaţiilor apărute în presă, „Ministerul Justiției din România a înaintat o nouă adresă către Ministerul Justiției din Republica Moldova, în care a solicitat informații cu privire la stadiul cererii de extrădare făcute de autoritățile române”.

Citeşte şi: Cristian Rizea a fost exclus din cursa pentru un loc de parlamentar din Republica Moldova

„Următorul termen fixat de autoritățile din Moldova în dosarul de extrădare a lui Cristian Rizea este 28 ianuarie 2022, informația fiind obținută din surse deschise”, se mai arată în comunicatul MJ.