Ministerul Muncii a recunoscut oficial meseria de arbitru de fotbal

Publicat: Miercuri, 25 Ianuarie 2012 15:25 // Actualizat: Miercuri, 25 Ianuarie 2012 15:30 // Sursa: RTV.net

Unul dintre proiectele demarate de Ion Crăciunescu  după instalarea în fruntea arbitrajului românesc a  fost finalizat cu succes. Ministerul Muncii a  recunoscut oficial meseria de arbitru de fotbal.

Foto: gsp.ro

Ocupaţia de "arbitru de fotbal" a fost inclusă în  nomenclator de către Ministerul Muncii. ”Centralii”  şi asistenţii lor pot avea acum legal un sindicat, pot deveni profesionişti în viitorul apropiat şi au dreptul să facă şi greve.

Ministerul Muncii a recunoscut oficial meseria de "arbitru de fotbal". Ea a devenit "ocupaţia 342216"  în nomenclator, în aceeaşi grupă în care sunt  înregistraţi şi antrenorii.

"E o mare victorie a CCA! Arbitrii îşi doreau asta de  patru ani de zile. E o decizie foarte importantă şi  din acest moment nu se vor mai juca ei cu arbitrii  aşa cum vor. Există deja un sindicat, dar e  independent de CCS, e treaba lor, a arbitrilor", a  declarat Ion Crăciunescu,potrivit gsp.ro.

Liderul sindical urmează să fie Alexandru Tudor.  "Centralii" şi asistenţii vor putea, de acum înainte,  să organizeze şi greve, legal, ca oricare altă  breaslă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alexandru Tudor arbitru CCA Ion Crăciunescu meserie nomenclator
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H