Ministerul Muncii a suspendat audienţele şi Violeta Alexandru recomandă flexibilitatea programului de muncă

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a decis marţi, 10 martie, să suspende activitatea de audienţe la sediul instituţiei până pe 31 martie.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 13:48
Ministerul Muncii a suspendat audienţele şi Violeta Alexandru recomandă flexibilitatea programului de muncă

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a mai recomandat flexibilizarea programului programului de lucru pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii acasă, în contextul închiderii şcolilor, informează Stiripesurse.ro.

„O bună parte din ziua de astăzi (nr. luni) am petrecut-o în discuţii legate de situaţii de viaţă în care s-ar putea afla angajaţii dar şi angajatorii în contextul măsurilor privind coronavirusul. Oamenii sunt preocupaţi. Au nevoie de îndrumări. Am cerut echipei mele să evităm limbajul de lemn şi să oferim răspunsuri clare, în cadrul legal existent. Astăzi am răspuns punctual întrebărilor, de mâine vom deschide o secţiune distinctă în pagina de internet cu cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri. Vom completa documentul pe toată durata zilei. Recomandăm flexibilizarea programului de lucru pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii acasă. Mă preocupă, mai ales în contextul deciziei privind închiderea şcolilor, să acomodăm programul de muncă al părinţilor având copii minori în îngrijire”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Ministerum Muncii a reamintit şi linia telefonică unică a MMPS, 021.313.10.10.

Şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a transmis luni că obligaţiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanţă, în contextul răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Conform unui comunicat al instituţiei, depunerea declaraţiilor fiscale se poate face fie online, fie prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), servicii electronice oferite de ANAF şi MFP. Astfel, declaraţiile se pot depune prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, utilizând certificate digitale calificate, transmite sursa citată.

Citeşte şi: Persoanele aflate în carantină şi izolare la domiciliu, dotate cu brăţări care le vor monitoriza starea şi locaţia