Ministerul Muncii, despre amânarea dezbaterii moţiunii simple pe numele lui Marius Budăi: „Vizita în Spania este programată de luni de zile. Ministrul se va prezenta în faţa Parlamentului cât de curând posibil”

Ministerul Muncii a transmis, sâmbătă, după amânarea dezbaterii moţiunii împotriva lui Marius Budăi, care trebuia să aibă loc luni, că vizita ministrului Muncii, Marius Budăi, în Spania este programată de luni de zile, dinainte ca USR să depună moţiunea simplă.

27 feb. 2023, 10:19
Ministerul Muncii, despre amânarea dezbaterii moţiunii simple pe numele lui Marius Budăi: „Vizita în Spania este programată de luni de zile. Ministrul se va prezenta în faţa Parlamentului cât de curând posibil”

Instituţia afirmă că ministrul Marius Budăi se va prezenta în faţa Parlamentului cât mai curând posibil, la data care va fi stabilită de Biroul Permanent al instituţiei, pentru a explica stadiul Reformei privind pensiile de serviciu, pe care nici USR nu a reuşit să le reformeze atunci când s-a aflat la guvernare.

”Vizita ministrului Muncii, Marius Budăi, în Spania este programată de luni de zile, dinainte ca USR să depună moţiunea simplă de cenzură”, transmite ministerul, potrivit News.ro.

Potrivit Ministerului Muncii, programul vizitei include, printre altele, o întâlnire cu omologul spaniol  Jose Luis Escriva, dar şi semnarea unei Declaraţii comune de intenţie.

”Ministrul Marius Budăi se va prezenta în faţa Parlamentului cât mai curând posibil, la data care va fi stabilită de Biroul Permanent al instituţiei, pentru a explica stadiul Reformei privind pensiile de serviciu, pe care USR nu a reuşit să le reformeze atunci când a guvernat!”, se mai precizează în comunicat.

Citeşte şi: Adina Vălean, comisar european: „Comisia Europeană va evalua lucrările de pe Canalul Bâstroe. Rezultatele le vom avea în 7-10 zile”

Dezbaterea moţiunii simple USR – Forţa Dreptei împotriva ministrului Muncii Marius Budăi, programată iniţial pentru luni, a fost amânată.

”Ministrul PSD Marius Budăi trebuia să se prezinte luni la moţiunea simplă, depusă de USR şi Forţa Dreptei, dar a anunţat că are alt program.  Este un nou ministru al guvernului PSD-PNL care refuză să se supună controlului parlamentar şi sfidează Constituţia. Ministrul PSD trebuia să vină să explice de ce a trimis în Parlament o lege care nu desfiinţează nicio pensie specială, deşi eliminarea pensiilor speciale este o reformă obligatorie introdusă de USR în PNRR”, a transmis USR sâmbătă, într-un comunicat.

Citeşte şi: Adrian Câciu, despre taxa de solidaritate: „OMV va plăti. Aşteptaţi luna iunie”