Ministerul Muncii: Peste 46% din personalul din serviciile sociale rezidenţiale s-a vaccinat sau a optat pentru vaccinare

Ministerul Muncii a anunțat că peste 46% din personalul din serviciile sociale rezidențiale s-a vaccinat sau a optat pentru vaccinare. În rândul beneficiarilor serviciilor sociale, persoane peste 65 de ani și cei cu boli cronice, procentul de vaccinare este de 57%.

20 ian. 2021, 16:38
Ministerul Muncii: Peste 46% din personalul din serviciile sociale rezidenţiale s-a vaccinat sau a optat pentru vaccinare

Ministerul Muncii a anunțat câte persoane din serviciile sociale rezidențiale s-au vaccinat anti-COVID. Conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii, 27% din personalul care activează în centrele sociale rezidenţiale şi de îngrijire la domiciliu, inclus în prima etapă a campaniei de vaccinare, a beneficiat deja de vaccinul anti-COVID. În timp ce 19% din această categorie de angajaţi s-au programat pentru vaccinare, în perioada următoare.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, s-a prezentat la vaccinare cu o cămaşă specială care aduce aminte de matricolele cu arici

În ceea ce privește categoria beneficiarilor de servicii sociale eligibili pentru vaccinare în etapa a doua, mai exact adulți de peste 65 de ani și persoane cu boli cronice, aproximativ 22% au fost vaccinați, iar 35% au optat pentru vaccinare și sunt programați pentru zilele următoare.

„Am făcut o evaluare a modului în care s-a derulat prima etapă de vaccinare pentru personalul de îngrijire la domiciliu şi din centrele rezidenţiale, dar şi a numărului celor care au optat pentru vaccinare în etapa a doua, care include beneficiarii serviciilor sociale. Sunt procente încurajatoare, dar care ne îndeamnă la o intensificare a bunei informări cu privire la necesitatea vaccinării. Îndemn autorităţile locale să intensifice eforturile în centrele de vaccinare, astfel încât un număr cât mai mare de persoane vulnerabile să poată fi vaccinate în etapele în derulare”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

Ministerul Muncii a anunțat câte persoane din serviciile sociale rezidențiale s-au vaccinat anti-COVID. Ministrul Muncii Raluca Turcan s-a vaccinat, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, împreună cu alţi miniştri.

Lista persoanelor care nu ar trebui vaccinate anticovid

Deputatul Partidului Social Democrat Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, consideră că, dacă într-adevăr sunt între 1.500 şi 3.000 de cazuri de Covid-19 pe zi, înseamnă că România a trecut de perioada critică şi s-ar putea ridica unele dintre restricţii. Ce spune despre campania de vaccinare.

Avertismentul lui Rafila legat de lista persoanelor care nu ar trebui vaccinate anticovid. Deputatul PSD consideră că oamenii foarte în vârstă, care au și diferite afecțiuni, nu ar trebui vaccinați. De asemenea, nu ar trebui vaccinate persoanele cu boli în faze terminale, asta pentru că vaccinul nu le aduce niciun beneficiu.