Ministerul Muncii propune plata cu tichete pentru bone, menajere şi grădinari, pentru a elimina munca „la gri”

Vocherele pentru bone, menajere, grădinari şi cei care au grijă de animalele de companie, ar putea fi o formă de plată. Este o ideee prin care Ministerul Muncii vrea să elimine munca la gri.

06 mai 2021, 18:46
Ministerul Muncii propune plata cu tichete pentru bone, menajere şi grădinari, pentru a elimina munca „la gri”

Astfel, prin proiectul de lege în lucru la Ministerul Muncii, cei care au astfel de activităţi ar urma să fie plătiţi prin tichete, care să poată fi decontate la ANAF.

În România există peste 500.000 de persoane care lucrează la domiciliul clientului. Printre ei se numără grădinarii, bonele sau menajerele.

Pentru aceștia, Ministerul Muncii vrea să schimbe legislația și să vină cu un nou tip de contract de muncă, iar plata să fie făcută în mod diferit, cu ajutorul unor bonuri de muncă, scrie Antena3.

Ministerul Muncii vrea eliminarea muncii la negru a lucrătorilor la domiciliul clientului

Aceste tichete vor fi disponibile la ANAF, iar clienții le vor putea achiziționa de acolo. Pentru serviciile prestate, le pot da grădinarului.

Pentru statul român, avantajul este că se elimină munca la negru, iar pe de altă parte clientul ar putea avea facilități fiscale precum reduceri de impozite.

Pentru moment, este de urmărit dacă această măsură va trece de Comisia Europeană. Această idee se regăsește în documentul cu care Guvernul va merge la Bruxelles pentru negocierea PNRR.

Citeşte şi: Iulian Bulai intervine în scandalul ursului împuşcat: Ce e mai barbar, să fii sărac și să mănânci lebedele din Viena că ți-e foame sau să fii prinț și să împuști exemplare unice de urși ca să-ți pui trofeul în sufrageria ta?