Ministerul Muncii va da bani bugetarilor şi pensionarilor, dar nu şi mamelor VIDEO

Guvernul va da banii înapoi bugetarilor şi pensionarilor, în tranşe egale, până la sfârşitul anului. Nu s-au găsit, însă, fonduri și pentru tinerele mame. Bugetul pe anul acesta nu prevede şi mărirea indemnizaţiei pentru mame, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, pentru România TV.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 07:46
Ministerul Muncii va da bani bugetarilor şi pensionarilor, dar nu şi mamelor VIDEO

Bugetul pe anul acesta nu prevede mărirea indemnizaţiei pentru mame, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, pentru România TV.

Decizia politică este luată ca până la sfârşitul anului să returnăm banii pensionarilor. Am considerat că această sumă trebuie să o restituim în tranşe. În schimb, în bugetul pe anul asta nu este prevăzut ca mamele să primească indemnizaţie„, a declarat Mariana Câmpeanu.

Cât priveşte majorarea salariilor bugetarilor, noul guvern a decis: prima tranşă de 8% va fi recuperată în iunie. Însă a doua etapă se amână pentru finalul anului. În cazul în care recuperarea integrală va fi aplicată până în noiembrie, bugetarii îşi vor primi salariile reîntregite anul acesta. Dacă a doua tranşă se aplică din decembrie, primele salarii reîntregite vor fi primite abia în ianuarie 2013.