Ministerul rus al Apărării: 821 de obiective din infrastructura militară a Ucrainei au fost distruse

Forțele Armate Ruse au lovit 821 de obiective din infrastructura militară a Ucrainei, a transmis sâmbătă dimineaţa Igor Konashenkov, reprezentant al Ministerului rus al Apărării.

26 feb. 2022, 12:52
Ministerul rus al Apărării: 821 de obiective din infrastructura militară a Ucrainei au fost distruse

Printre acestea se numără 14 aerodromuri militare, 19 posturi de comandă și centre de comunicații, 24 de sisteme de rachete antiaeriene S-300 și Osa, 48 de stații radar. Au fost doborâte: 7 avioane de luptă, 7 elicoptere, 9 vehicule aeriene fără pilot. Au fost distruse 87 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 28 de lansatoare de rachete multiple, 118 vehicule militare speciale. Forțele marinei ruse au distrus 8 ambarcaţiuni militare ale forțelor navale ucrainene.

„Operațiunea militară specială continuă. Grupările de trupe ale RPD și RPL, cu sprijinul Forțelor Armate Ruse, au extins zonele în care au penetrat apărarea inamicului și continuă să dezvolte ofensiva cu succes. Trupe ale Republicii Populare Lugansk au avansat pe o adâncime de 30 de kilometri și au capturat așezările Bakhmutovka și Grechishkino. Formațiunile și unitățile militare ale Republicii Populare Donețk, care au înaintat în direcția Novomaiskoye, au avansat încă 6 kilometri.

Forţele ucrainiene, în retragere, aruncă în aer substații electrice și poduri peste râurile din spatele lor. Unitățile forțelor armate ruse au stabilit controlul deplin asupra orașului Melitopol. Militarii ruși iau toate măsurile pentru a asigura siguranța civililor și pentru a exclude provocările din partea serviciilor speciale ucrainene și a naționaliștilor”, a declarat Igor Konashenkov, oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării.

„În cursul nopții, Forțele Armate ale Federației Ruse au lansat o lovitură cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune folosind rachete de croazieră lansate aerian și maritim împotriva infrastructurii militare ucrainene. Subliniez încă o dată că focul se face numai asupra obiectivelor de infrastructură militară ale Forțelor Armate ale Ucrainei, excluzând daunele aduse infrastructurii rezidențiale și sociale.

În total, Forțele Armate Ruse au lovit 821 de obiective din infrastructura militară a Ucrainei. Printre acestea: 14 aerodromuri militare, 19 posturi de comandă și centre de comunicații, 24 de sisteme de rachete antiaeriene S-300 și Osa, 48 de stații radar. Au fost doborâte: 7 avioane de luptă, 7 elicoptere, 9 vehicule aeriene fără pilot. Au fost distruse 87 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 28 de lansatoare de rachete multiple, 118 vehicule militare speciale. Forțele marinei ruse au distrus 8 ambarcaţiuni militare ale forțelor navale ucrainene”, a continuat oficialul rus.

Aproape 200 de civili şi 3 copii MORŢI în bombardamentele din Ucraina

Războiul provocat de ruşi în Ucraina devine din ce în ce mai violent. Aproape 200 de oameni nevinovaţi şi copii au murit în timpul bombardamentelor.

Până acum, potrivit datelor oficiale, 198 de civili au fost ucişi în timpul bombardamentelor, printre care şi trei copii. De asemenea, 1115 sunt răniți, dintre care 33 sunt minori, a transmis ministrul ucrainean al Sănătăţii, Viktor Liashko.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătăt dimineaţa că nu are de gând să părăsească Ucraina şi o să-şi apere ţara până în ultimul moment.

„Există o mulțime de informații false conform cărora eu spun armatei noastre să depună armele. Eu sunt aici și armata noastră nu depune armele. Vom lupta pentru pământul nostru”, a transmis Zelenski într-un mesaj video.