Ministerul Sănătăţii: 352 de centre de permanenţă, în relaţie contractuală cu CNAS

Publicat: Marţi, 26 Iunie 2018 19:03 // Actualizat: Marţi, 26 Iunie 2018 19:03 // Sursa: romaniatv.net

Un număr de 352 de centre de permanenţă se află în prezent în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar alte 27 au primit aviz de înfiinţare din partea Ministerului Sănătăţii şi şi-au exprimat intenţia de a intra în relaţie contractuală cu CNAS, potrivit MS.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi, la Slatina, că pregăteşte un act normativ pentru asigurarea continuităţii şi decontării asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă, precizând că acesta va cuprinde şi criterii de evaluare a eficienţei acestora.

Ministrul a precizat că va avea loc o evaluare a activităţii centrelor şi a atras atenţia asupra faptului că a crescut numărul consultaţiilor în UPU.

''Ministerul Sănătăţii va solicita suplimentarea cu peste 25 de milioane de lei a FNUASS pentru asigurarea finanţării necesare acestor centre. Vom face o evaluare a activităţii centrelor de permanenţă. În actul normativ pe care îl vom promova, vrem să introducem şi criterii de evaluare a eficienţei centrelor de permanenţă. Nu cred că este normal să avem o creştere exponenţială a consultaţiilor în UPU, în condiţiile în care finanţăm aceste centre", a explicat Sorina Pintea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
centre de permanenta CNAS Ministerul Sănătăţii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
26 Aug
noapte 20 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H