Ministerul Sănătății a confirmat: NU are acces la clauzele din contractele pentru achiziția serurilor COVID, cumpărate din bani publici. Florin Cîțu a fost de acord cu condițiile impuse de Comisia Europeană

Nu este glumă: Ministerul Sănătății din România, condus de către Alexandru Rafila, nu cunoaște clauzele din contractul de achiziție al vaccinurilor, deși a plătit sute de milioane de euro în schimbul dozelor care sunt acum aruncate la gunoi. 

18 aug. 2022, 19:57
Ministerul Sănătății a confirmat: NU are acces la clauzele din contractele pentru achiziția serurilor COVID, cumpărate din bani publici. Florin Cîțu a fost de acord cu condițiile impuse de Comisia Europeană

Guvernul României, prin intermediul premierului de la acea vreme, Florin Cîțu, a stabilit cu Comisia Europeană, reprezentată de Ursula von der Leyen, ca instituțiile statului român să fie private de informațiile esențiale pentru populație, susține Alexandru Rafila. Practic, Guvernul Cîțu, format din PNL, USR și UDMR și-a asumat fățiș decizii cel puțin controversate, a lăsat de înțeles actualul ministru.

„Sute de milioane de euro au costat vaccinurile până acum (…) Nu avem acces la contract, are o anumită confidențialitate, ca stat român. Comisia Europeană a negociat în numele statelor membre. Nu-l știm în detaliu, asta e situația.

Tranșele acum de la final au fost cumpărate de Germania și de Ungaria.

A existat un angajament, făcut în luna mai a anului trecut, de către Guvernul României, când prim-ministru era domnul Cîțu”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Antena 3.

 

Contractele pentru achiziția vaccinurilor, secretizate

 

Pentru că serul COVID este ineficient, aspect recunoscut și de către ministrul Sănătății, și nimeni nu mai vrea să și-l administreze, Alexandru Rafila a cerut în repetate rânduri ca Bruxellesul să nu mai trimită la foc automat doze în România.

Reamintim faptul că șefii de la Comisia Europeană au ascuns pagini întregi din contractul pentru serurile COVID, de ochii opiniei publice, aspect ce a deschis unul dintre cele mai mari scandaluri din istorie cu privire la lipsa de transparență.

În ultimii doi ani de zile, cetățenii europeni au fost obligați prin diverse mijloace să-și administreze serurile COVID: interdicții de circulație în afara unor anumite intervale orare, acces interzis pentru persoanele nevaccinate în diverse spații publice și private, concedieri de la locul de muncă etc.

În România, serurile COVID din SUA au făcut monopol. Pfizer a vândut cele mai multe, urmată de Moderna și de Johnson.

Europarlamentarul Cristian Terheș a publicat contractele cenzurate, în social media: