Ministerul Sănătăţii propune prelungirea stării de alertă

Ministerul Sănătăţii va propune prelungirea stării de alertă, în contextul evoluţiei actuale a pandemiei, a anunţat, joi, ministrul Nelu Tătaru.

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 07:36
Ministerul Sănătăţii propune prelungirea stării de alertă

„După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Nelu Tătaru a precizat că propunerea va fi de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile.

Guvernul a aprobat pe 14 august, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe între teritoriul României, începând din data de 16 august. 

După două luni în care România s-a aflat în stare de urgență și alte trei luni de stare de alertă, țara noastră este încă pe un trend ascendent privind numărul de îmbolnăviri cu covid-19.

Reamintim că România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, în 16 iunie aceasta a fost prelungită pentru încă 30 de zile, iar în data de 16 iulie autoritățile au decis, din nou, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul țării.

Noi reguli în pandemie, decizia a apărut în Monitorul Oficial: cum vom merge la cinema, în teatre sau la muzeu

Pentru prima dată, ziua votului pentru alegerile locale va fi una atipică şi se va desfăşura după anumite reguli de protecţie sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, pe 27 septembrie, alegătorii vor trebui să scoată masca de protecţie pentru identificare, iar cei aflaţi în carantină nu vor beneficia de urna mobilă. De asemenea, secţiile de votare vor fi dotate şi cu substanţe dezinfectante, iar alegătorii trebuie să-şi dezinfecteze mâinile de două ori, la intrarea şi la ieşirea din secţia de vot. Totodată, la intrarea în secţiile de vot, alegătorilor li se va lua temperatura, iar cei care au de la 37,3 grade Celsius în sus vor vota cu prioritate într-un loc special amenajat, care ulterior va fi igienizat cu mare atenţie, așa cum a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. În plus, cei care au COVID-19 pot solicita urna mobilă pentru a vota ca orice bolnav aflat în tratament.