Ministerul Sănătăţii, ANUNŢ OFICIAL după primul caz de suspiciune de EBOLA din România

Duminică a apărut primul caz de suspiciune de Ebola din România. Un bărbat de 51 de ani din Ploieşti, care a manifestat temperatură şi probleme ale tractului digestiv, a fost trimis de la Spitalul Judeţean din localitate la Bucureşti, pentru investigaţii specifice, după ce acesta a afirmat că s-a întors recent din Nigeria, unde este epidemie de Ebola.

RomaniaTV.net
10 aug. 2014, 12:13
Ministerul Sănătăţii, ANUNŢ OFICIAL după primul caz de suspiciune de EBOLA din România

Ministerul Sănătăţii a făcut un anunţ oficial duminică, după ce un pacient suspect de Ebola a fost transferat de la Ploieşti la Bucureşti pentru investigaţii amănunţite.

„Avand in vedere informatiile mass-media privind cazul pacientului de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari:

In aceasta dimineata, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Ploiesti s-a prezentat o persoana adulta in varsta de 51 de ani cu simptome de febra, greata, varsaturi si diaree hemoragica. Avand in vedere ca, in urma efectuarii anamnezei s-a constatat ca persoana s-a intors recent din Nigeria, s-a declansat procedura de izolare si transfer in conditii speciale de siguranta la Institutul de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”. In acest moment, pacientul este suspect de infectie virala fara a putea specifica diagnosticul etiologic”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Virusul Ebola care provoacă febra hemoragică se referă la un grup de virusuri ce afectează organele interne ale unei persoane contaminate, provocând sângerări şi hemoragii puternice, ceea ce anunţă faza cea mai gravă, care duce la deces.

Specialiştii atrag atenţia că simptomele de contaminare cu virusul Ebola pot fi confundate cu cele ale altor boli, cum este malaria, febra tifoidă, meningita sau chiar ciuma.

Care sunt simptomele de infecţie cu EBOLA şi cum ne apărăm de BOALA UCIGAŞĂ