Ministerul Sănătăţii, anunţ pentru românii care nu vor să se vaccineze

Ministerul Sănătății a oferit noi explicaţii despre vaccinul anti-COVID, menite să clarifice nelămurirea românilor care sunt reticenţi în a se vaccina.

18 ian. 2021, 21:55
Ministerul Sănătăţii, anunţ pentru românii care nu vor să se vaccineze

Ministerul Sănătăţii a precizat că vaccinul anti-COVID nu poate provoca apariția bolii și a explicat și de ce.

Ministerul Sănătăţii, anunţ pentru românii care nu vor să se vaccineze

„Vaccinurile împotriva COVID-19 folosite în România și în Uniunea Europeană, produse de Pfizer-BioNTech și Moderna, nu conţin virusul SARS-CoV-2. Prin urmare, vaccinarea nu poate determina infectarea cu noul coronavirus și apariția COVID-19”, se arată în comunicarea oficială a ministerului Sănătății.

Astfel, cei care nu vor să se vaccineze de teama că vor face boala, trebuie să știe că vaccinul nu conține virusul.

Persoanele vaccinate antigripal nu se pot imuniza împotriva COVID. Recomandările medicilor

Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”, a declarat că vaccinul anti-COVID-19 nu poate să producă o infecţie sau să genereze boala.

„Vaccinul nu poate să genereze boala. Mai ales acest tip de vaccin este, prin felul în care este constituit, preparat, sintetizat, nu are cum să producă boală, pentru că el conţine practic doar reţeta pentru producerea de anticorpi. Nu conţine nici măcar un fragment viral, nici inactivat, nici atenuat şi nici măcar o proteină specifică derivată direct din virus, ci conţine practic numai reţeta de producere a proteinei de suprafaţă (…) generează la rândul ei anticorpi şi aceşti anticorpi ne feresc de o viitoare infecţie. Nu are cum să producă acest vaccin o infecţie”, a spus Simin Aysel Florescu, la o dezbatere organizată de Colegiul Medicilor România.

Bilanţ vaccinare 18 ianuarie 2021. Peste 30.000 de persoane, imunizate anti-COVID

Bilanţ vaccinare 18 ianuarie 2021. În ultimele 24 de ore, peste 30.000 de români s-au imunizat împotriva Covid 19. Numărul total se apropie de 235.239. Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 30.237 de persoane cu vaccinul Pfizer/BioNTec. Dintre acestea, 29.162 au primit prima doză, iar 1.075 au primit a doua doză a serului anti-COVID.

Numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 235.239, din care număr persoane vaccinate: cu o doză 233.288; cu 2 doze 1.951.