Ministerul Sănătăţii: Cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic sunt stabili

Publicat: Luni, 16 Mai 2016 12:25 // Actualizat: Luni, 16 Mai 2016 12:25 // Sursa: romaniatv.net

Cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeș și Bacău care sunt internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" și Spitalul de Pediatrie din Iași sunt în stare stabilă, conform informațiilor transmise la Ministerul Sănătății de cele două unități sanitare.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, copilul din Argeș, în vârstă de 1 an și 8 luni, internat la Spitalul "Marie Curie", este supus procedurilor de dializă peritoneală.

"În cursul zilei de astăzi, o comisie interdisciplinară va decide dacă pacientul va rămâne internat pe secția de terapie intensivă (ATI) sau va fi transferat pe secția de nefrologie", precizează sursa citată.

De asemenea, copilul din Bacău, în vârstă de 1 an și 2 luni, care este internat la Spitalul de Pediatrie din Iași în Secția de terapie intensivă (ATI), este supus procedurilor de dializă peritoneală, în stare stabilă.

"În ambele cazuri, direcțiile de sănătate publică și cele sanitar-veterinare continuă anchetele demarate", anunță Ministerul Sănătății.

Două cazuri noi de copii cu sindrom hemolitic uremic

MS reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător.

Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bacteria ucigaşă copii bolnavi sindrom hemolitic uremic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mai 12:46
... Cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeș și Bacău care sunt internați...
16 mai 12:38
...din Iași sunt în stare stabilă, conform informațiilor transmise la Ministerul Citește mai departe… Citeste mai departe: Ministerul Sănătăţii: Cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic sunt stabili...
16 mai 12:37
..."Marie Curie" și Spitalul de Pediatrie din Iași sunt în stare stabilă, conform informațiilor transmise la Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H