Ministerul Sănătății cere DSP-urilor o centralizare a posturilor vacante pentru care ar urma să fie organizate concursuri

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a arătat îngrijorat de deficitul de personal din sistemul medical din România și a cerut DSP-urilor să facă o centralizare a posturilor vacante care ar urma să fie scoase la concurs pentru a putea asigura și susține activitatea în condiții optime.

17 mai 2023, 16:17
Ministerul Sănătății cere DSP-urilor o centralizare a posturilor vacante pentru care ar urma să fie organizate concursuri
Alexandru Rafila anunță o creștere a numărului de medici în România

Ministerul Sănătății cere DSP-urilor o centralizare a posturilor vacante pentru care ar urma să fie organizate concursuri.

”Având în vedere deficitul de personal din sistemul sanitar, prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative,

în vederea inișierii unui memorandum, pentru angajații din sistemul sanitar, care fi înaintat Guvernului României, vă adresăm rugămitea de a solicita unităților sanitare de pe raza județului dvs., respectiv a municipiului București, necesarul posturilor vacante care ar urma să fie scoase la concurs pentru a putea asigura și sisține activitatea medicală în condiții optime”, se arată în documentul transmis de ministrul Sănătății către Direcțiile de Sănătate Publică județene și din București.

Citește și: Negocierile profesorilor cu premierul Ciucă au eșuat. De luni începe greva generală, au anunțat cadrele didactice

Solicitarea în în condițiile în care sindicaliştii din sănătate au anunțat că vor picheta Ministerul Sănătăţii pe 23 mai şi se pregătesc pentru greva generală, în 15 iunie.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas susține că vor recurge la proteste în contextul în care asigurările Guvernului de a nu bloca ocuparea posturilor în sectoarele Sănătate şi Asistenţă Socială nu s-au concretizat, iar revendicările din februarie nu au fost soluţionate.

Sindicaliştii din sănătate vor picheta Ministerul Sănătăţii, pe 23 mai, începând cu ora 11, iar în 8 iunie organizează o grevă cu întreruperea activităţii timp de două ore, între 9:00 şi 11:00.