Ministerul Sănătăţii: Denunţătorul în cazul lui Lazăr Iordache este „persoană cu funcţie de conducere” din minister

Ministerul Sănătății precizează marți că denunțătorul în cazul vicepreședintelui Agenţei Naționale a Medicamentului, Lazăr Iordache, reținut de procurorii DNA, este chiar "persoana cu funcție de conducere" din MS căreia i s-au oferit bani.

23 aug. 2016, 11:26
Ministerul Sănătăţii: Denunţătorul în cazul lui Lazăr Iordache este „persoană cu funcţie de conducere” din minister

Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache, a fost reținut de procurorii DNA pentru dare de mită și cumpărare de influență. Marți, Lazăr Iordache este prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„DNA a anunțat astăzi, într-un comunicat, reținerea pentru 24 de ore a vicepreședintelui Agenției Naționale a Medicamentului sub acuzațiile de dare de mită și cumpărare de influență. În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori se arată faptul că „(…) inculpatul Iordache Lazăr i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de MS pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare. Ministerul Sănătății precizează că „persoana cu funcție de conducere” din cadrul instituției este denunțătorul din acest caz”, se arată într-un comunicat.

Lazăr Iordache, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, reţinut pentru dare de mită. Cine l-a denunţat

Sursa citată precizează că „ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, sprijină eforturile de combatere a corupției și subliniază din nou necesitatea unui mecanism de fundamentare și supraveghere a investițiilor din sistemul sanitar”.

Potrivit unui comunicat de presă, procurori din cadrul DNA — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de luni, a inculpatului Lazăr Iordache, vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență.