Ministerul Sănătăţii face anchetă în cazul pacientului care a murit la Spitalul Judeţean Slatina

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut să fie făcut un control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, în care este implicat un medic din Unitatea de Primiri Urgenţe care a mai fost sancţionat şi în 2009 prin desfacerea contractului de muncă.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 21:50
Ministerul Sănătăţii face anchetă în cazul pacientului care a murit la Spitalul Judeţean Slatina

Decizia ministrului Sănătăţii vine după ce rapoartele Direcţiei de Sănătate Publică Olt şi conducerii Spitalului Judeţean Slatina transmise miercuri seara la Ministerul Sănătăţii au indicat noi deficienţe în activitatea medicului, se arată într-un comunicat de presă al MS.

Din echipa de control a Ministerului Sănătăţii vor face parte medici specialişti în medicina de urgenţă şi un jurist. De asemenea, Ministerul Sănătăţii va solicita autorităţii locale în administrarea căreia se află unitatea medicală, precum şi Colegiului Medicilor din România să desemneze câte un reprezentat care să faca parte din această echipă.

„În acest caz este implicat un medic din Unitatea de Primiri Urgenţe care a mai fost sancţionat şi în anul 2009 prin desfacerea contractului de muncă”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost suspendat, miercuri, după ce un pacient în vârstă de 65 de ani, din comuna Găneasa, a murit duminică, la opt ore după ce a ajuns la spital.

Potrivit directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, dr. Andrei Iordache, Comisia de disciplină în cazul deceselor, întrunită miercuri, a decis ca medicul Cornel Fulga, de la UPU, să fie suspendat din funcţie până la finalizarea unei anchete declanşate după ce bărbatul de 65 de ani, care a fost adus duminică la unitatea medicală, a murit.

Directorul SJU Slatina susţine că medicul de gardă al Unităţii de Primiri Urgenţă, Cornel Fulga, „nu i-a făcut investigaţii, ci doar i-a trecut pe fişa medicală că era băut”, apoi l-a trimis la Secţia de Psihiatrie, de pe strada Drăgăneşti.