Ministerul Sănătăţii introduce medicamente noi pe lista celor compensate şi gratuite. Ce pacienţi vor beneficia de ele

Ministerul Sănătății introduce medicamente noi pe lista celor compensate și gratuite, pentru tratarea pacienților cu afecțiuni grave.

05 ian. 2022, 16:28
Ministerul Sănătăţii introduce medicamente noi pe lista celor compensate şi gratuite. Ce pacienţi vor beneficia de ele

Guvernul României a aprobat proiectul de Hotărâre prin care modifică și completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Alexandru Rafila renunţă la certificatul verde: „Dacă nu este aprobat în perioada imediat următoare, peste 2-3 săptămâni vom fi în vârful valului şi efectul va fi mult diminuat”

Actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate prevede introducerea unui număr de 20 molecule inovative destinate pacienților cu afecțiuni neurologice, afecțiuni oncologice- leucemii și limfoame, muscoviscidoză, hipertensiune arterială, afecțiuni pulmonare cronice, hemofilie și talasemie, boli rare, hepatite cronice, Parkinson, psoriazis cronic sever, poliartrită reumatoidă.

Citeşte şi: De ce se infectează cu COVID-19 persoanele care s-au vaccinat. Explicaţiile medicilor

“Aceste medicamente sunt destinate pacienților cu o evoluție a bolii dificil de controlat, iar în unele cazuri reprezintă ultima sau singura soluție terapeutică”, a declarat ministrul Sănătății, prof.dr. Alexandru Rafila.

Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite intră în vigoare de la 1 februarie 2022 și 1 martie 2022, după caz.


loading...
Partenerii noștri