Ministerul Sănătăţii, prima reacţie după tragedia de la spitalul din Târgu Cărbuneşti. A trimis o echipă de la DSP la faţa locului

Ministerul Sănătăţii a informat vineri că o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj se află la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde instalaţia de oxigen s-a defectat, 15 pacienţi de la secţia ATI fiind transferaţi la alte unităţi medicale

22 oct. 2021, 09:53
Ministerul Sănătăţii, prima reacţie după tragedia de la spitalul din Târgu Cărbuneşti. A trimis o echipă de la DSP la faţa locului

„Ministerul Sănătăţii a fost anunţat despre o defecţiune la instalaţia de oxigen de la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti. Din primele informaţii deţinute, la nivelul unităţii sanitare sunt internaţi peste 150 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienţi care necesită suport de oxigen.

A început transferul unui număr de 15 pacienţi care au fost internaţi în secţia ATI. Din primele informaţii, la unitatea sanitară există două decese, se analizează circumstanţele acestora”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Citeşte şi Cod roşu la Spitalul Târgu Cărbuneşti. Instalaţia de oxigen s-a stricat. Doi pacienţi au murit! Reacţia Ministerului Sănătăţii

Potrivit aceleiaşi surse, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a discutat cu şeful DSU, Raed Arafat, şi cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la faţa locului.

Citeşte şi Prefectul judeţului Gorj, reacţie uluitoare după ce Spitalul Târgu Cărbuneşti a rămas fără oxigen. „Ar fi decedat oricum”

Instalaţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti s-a defectat vineri dimineaţă, pacienţii fiind ventilaţi în ambulanţe. Şeful DSU Raed Arafat a precizat că este vorba despre o defecţiune a stocatorului de oxigen, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, şi că au fost trimise peste 60 de butelii de oxigen.

Ministerul Sănătăţii anunţă că 80-90 de pacienţi cu COVID-19 din unitatea medicală necesită support de oxigen şi că alţi 15 se aflau la ATI. Două persoane au decedat, deoarece erau în stare gravă, neavând legătură cu incidentul, conform prefectului judeţului Gorj Marcel Iacobescu, care a afirmat că decesele s-au produs în jurul orei 6.30. Primii pacienţi de la spitalul din Târgu Cărbuneşti au sosit deja la Spitalul Judeţean Târgu Jiu.