Ministerul Sănătăţii: Procedura de licitaţie electronică pentru vaccinul antigripal s-a încheiat

Procedura de licitaţie electronică pentru vaccinul antigripal s-a încheiat, anunţă Ministerul Sănătăţii, susţinând că în urma acestei proceduri vaccinul va putea fi achiziţionat la un preţ mai bun decât cel obţinut în contractele anterioare şi vor fi achiziţionate cantităţi duble de vaccin antigripal faţă de anii anteriori, astfel că vor putea fi vaccinate mai multe persoane.

17 nov. 2017, 10:08
Ministerul Sănătăţii: Procedura de licitaţie electronică pentru vaccinul antigripal s-a încheiat

Ministerul Sănătăţii spune că după 10 zile de la încheierea procedurii de licitaţie electronică, perioadă prevăzută prin lege pentru formularea contestaţiilor, se pot semna acordul cadru şi contractele subsecvente în baza cărora vor fi livrate vaccinurile antigripale şi, pentru prima dată, Ministerul Sănătăţii va încheia un acord cadru pentru achiziţia vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani.

„Vom încheia acorduri – cadru pentru toate vaccinurile, în aşa fel incât să nu mai ajungem în situaţia ca, la inceputul anului viitor, din cauza faptului că nu a pornit procedura de achiziţie, să ne confruntăm din nou cu lipsa de vaccinuri. Termenele de livrare vor fi stabilite astfel încât să existe predictibilitate în ceea ce priveşte necesarul de vaccinuri, iar livrarea să fie facută în funcţie de necesarul stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire – persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide.

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripă.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.