Ministerul Sănătăţii propune înfiinţarea unui comitet intersectorial de limitare a rezistenţei la antibiotice

Publicat: Marţi, 06 Noiembrie 2018 19:34 // Actualizat: Marţi, 06 Noiembrie 2018 19:34 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, marţi, că a elaborat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea unui comitet intersectorial de limitare a rezistenţei la antibiotice. Instituţiile implicate vor stabili o strategie de acţiune pe termen lung care vor avea rolul de monitorizare a consumului de antibiotice şi rezistenţă microbiană.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, reprezentanţii MS au elaborat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea unui comitet intersectorial de limitare a rezistenţei la antibiotice.

Acest proiect de act normativ prevede că specialişti din instituţiile implicate, precum Ministerul Sănătăţii, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, ANSVSA, Colegiul medicilor şi Colegiul farmaciştilor, vor stabili o strategie de acţiune pe termen lung care respectă conceptul internaţional "one health" cu acţiuni concrete în domeniul sănătăţii umane şi veterinare şi acţiuni de mediu care au rolul de monitorizare a consumului de antibiotice şi rezistenţă microbiană.

Totodată, MS a anunţat că, în ceea ce priveşte controlul infecţiilor intraspitaliceşti, sistemul sanitar din România prevede proceduri în conformitate cu cele mai înalte standarde europene în domeniu.

În perioada următoare vor continua controalele pentru verificarea punerii în aplicare a acestor proceduri şi se vor înăspri sancţiunile în cazul în care ele nu sunt aplicate corespunzător.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
comitet intersectorial Ministerul Sănătăţii rezistenţă antibiotice
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7231
RON
23 Jul
noapte 21 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H