Atenţie, se înredeschid uşile la metroul din Cluj! Ministerul Transporturilor a semnat protocolul de colaborare pentru construcţie

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat că a semnat protocolul de colaborare pentru construcţia metroului de la Cluj-Napoca şi Floreşti.

26 ian. 2022, 20:03
Atenţie, se înredeschid uşile la metroul din Cluj! Ministerul Transporturilor a semnat protocolul de colaborare pentru construcţie

Ministerul Transporturilor a semnat protocolul de colaborare pentru construcţia metroului de la Cluj. Sorin Grindeanu a anunţat că lucrările de bază pentru primele nouă staţii trebuie încheiate până în anul 2026.

Ministerul Transporturilor a semnat protocolul de colaborare pentru construcţia metroului de la Cluj

Sorin Grindeanu a anunţat că metroul din Cluj va fi finanţat prin PNNR.

„Am semnat astăzi protocolul de colaborare pentru construcția metroului de la Cluj-Napoca și Florești. Traseul va avea 21 de km, cu 19 stații. Din estimările preliminare va transporta până la 164.000 de călători pe zi în anul 2030.

-Ministerul Transporturilor va finanța prin PNRR acest proiect!Valoarea totală estimată: 2 miliarde de euro.

– Primăriile Cluj-Napoca și Florești se vor ocupa de licitația pentru proiectarea și execuția acestui proiect, dar și de implementarea contractului.

Lucrările de bază pentru primele 9 stații trebuie încheiate până în anul 2026”, a scris Grindeanu pe facebook.

Citeşte şi Sorin Grindeanu, anunţul pe care şoferii români nu voiau să-l audă: „Din păcate, în următorii 5 ani sunt şanse mici să înceapă construcţia la autostrada Ploieşti-Braşov”

Sorin Grindeanu anunţă că licitaţia pentru construcţia sectorului Margina – Holdea din Autostrada Lugoj – Deva continuă

De asemenea, ministrul Transporturilor a mai anunţat că licitaţia pentru construcţia sectorului Margina – Holdea din Autostrada Lugoj – Deva continuă, după ce contestaţia depusă de firma Aktor a fost definitiv respinsă de Curtea de Apel Bucureşti.

”Licitaţia pentru construcţia sectorului Margina – Holdea din autostrada Lugoj – Deva continuă! Contestaţia firmei Aktor a fost astăzi definitiv respinsă de Curtea de Apel Bucureşti. Această decizie favorizează continuarea licitaţiei pentru contractul necesar proiectării şi execuţiei secţiunii lipsă din autostrada Lugoj-Deva: Lotul 2, secţiunile E şi D”, a scris Sorin Grindeanu pe reţelele de socializare.

Ministrul a precizat că în perioada următoare CNAIR va publica răspunsul consolidat la clarificări.

Sorin Grindeanu  reaminteşte că în procedura de selecţie au rămas cei 6 ofertanţi selecţionaţi anterior:

– Asocierea Sc Alsİm Alarko Sanayİ Tesİslerİ Ve Tİcaret A.Ş – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. (Turcia)
– Asocierea Impresa Pizzarotti & Cspa – Pizzarotti Sa – Retter Project Management Srl (Italia – Romania)
– Asocierea Terna Sa – Intracom Constructions Societe Anonyme Technical And Steel Constructions (Grecia)
– Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi (Turcia)
– Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia)
– Strabag Srl (Romania)

”Antreprenorul Aktor S.A a fost exclus din licitaţie încă din prima etapă din cauza unei sancţiuni aplicate de Banca Mondială pentru abateri grave şi practici frauduloase”, precizează ministrul.

Citeşte şi Când ajunge România la 1.000 de kilometri de autostradă. Sorin Grindeanu: „Există şansa să semnăm contracte de 10 miliarde de euro, record absolut”