Ministerul Transporturilor a trimis Corpul de Control în portul Constanţa

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Alexandru Nazare, a dispus Corpului de Control din cadrul Direcției Generale de Control, să efectueze un control tematic la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA (CNAPMC) și la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile (CNACN).

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 14:29
Ministerul Transporturilor a trimis Corpul de Control în portul Constanţa

Conform mandatului semnat de ministrul Alexandru Nazare, conducerile CN APMC și CN ACN vor nominaliza persoanele responsabile de punerea la dispoziția echipei de control a tuturor documentelor necesare pentru ducerea la îndeplinire a mandatului.

„Situația tensionată de la portul Constanța este în atenția noastră și de aceea facem toate eforturile pentru soluționarea conflictului. Controlul efectuat la CN APMC și CNACN ne va da imaginea clară asupra situației pentru a fundamenta deciziile de ordin administrativ”, a precizat ministrul Alexandru Nazare.

Sute de angajaţi ai CNAPMC au declanşat, luni dimineaţă, o grevă spontană şi au blocat intrările în sediul societăţii, cerând demiterea directorului Aurelian Andrei Popa. Salariaţii îl acuză pe directorul societăţii de încălcări repetate ale contractului coletiv de muncă şi de faptul că a modificat, cu acordul Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Acţionarilor, regulamentul companiei.