Proprietarii de vile din Băneasa, protejaţi de zgomotul avioanelor

Cei care şi-au făcut vile lângă aeroportul Băneasa au câştigat o bătălie importantă. Devoltarea aeroportului este blocată, astfel încât zgomotul avioanelor nu-i va mai deranja decât rareori. Asta pentru că noua strategie de dezvoltare a aeroportului prevede limitarea drastică a numărului de zboruri şi a traficului de pasageri.

RomaniaTV.net
27 oct. 2012, 13:48
Proprietarii de vile din Băneasa, protejaţi de zgomotul avioanelor

Rezervat pentru curse private, aeroportul Băneasa este acum cel mai adesea pustiu. Iar noua strategie de dezvoltare a aeroportului, propusă de Ministerul Transporturilor, va menţine activitatea la un nivel redus. Pe porțile acestui aeroport nu vor mai putea ieși, în orele de vârf, decât cel mult 250 de pasageri. Asta înseamnă că niciun avion de mari dimensiuni nu va mai putea ateriza aici.

În acest mod, cea mai bună pistă din țară va fi utilizată rareori. Iar motivul este precizat clar de către Ministerul Transporturilor: aeroportul se află în apropierea unor zone rezidențiale. Oamenii cu stare care și-au făcut vile chiar lângă pista aeroportului vor fi protejați de zgomotul avioanelor, pentru că vor fi introduse restricții severe în legătură cu orarele de zbor.

Cu toate acestea, atunci când și-au făcut vile în zonă, oamenii cu bani știau că stau lângă un aeroport.