Plajele de la Midia la Vama Veche vor avea PUZ

MDRT a demarat elaborarea Planului de urbanism zonal (PUZ) pentru zona costieră, ca urmare a dezorganizării şi a modului haotic în care s-a făcut amenajarea urbanistică a staţiunilor turistice de pe litoral, în ultimii 20 de ani.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 09:00
Plajele de la Midia la Vama Veche vor avea PUZ

Planul de urbanism zonal pentru zona costieră (tronsonul capul Midia – Vama Veche) a fost discutat ieri de membrii Consiliului Consultativ al Turismului (reprezentanţi ai celor mai importante asociaţii patronale, profesionale şi de promovare şi ai autorităţilor publice locale).

 

Proiectul urmăreşte reglementarea, potrivit regulilor generale urbanistice, a teritoriului situat pe o suprafaţă de 200 de metri de la linia apei în interiorul plajei pentru oraşul Năvodari, municipiul Constanţa (inclusiv staţiunea Mamaia), comuna Agigea, oraşul Techirghiol, oraşul Eforie, comuna Tuzla, comuna Costineşti, comuna 23 August, municipiul Mangalia (inclusiv staţiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn) şi comuna Limanu (inclusiv Vama Veche).

 

 

PUZ-ul pentru zona costieră întocmit de specialişti presupune o analiză a situaţiei actuale a zonei costiere, identificarea principalelor probleme şi elaborarea mai multor propuneri de remediere a acestora. Analiza urmăreşte să identifice atât exemplele negative de amenajarea urbanistică de pe litoral, cât şi exemplele pozitive, care pot servi drept model de dezvoltare.