Miniştri, demnitari de rang înalt şi militari cu grade superioare, AUDIAŢI în dosarul accidentului aviatic

Procurorul general al Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat, marţi, la Sibiu, că în cazul accidentului aviatic din Apuseni există "suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au făcut parte din celulele de criză, persoane care au calitatea de ministru". De aceea, întreaga misiune de salvare după accidentul aviatic din Apuseni va fi analizată în detaliu de procurori.

RomaniaTV.net
04 feb. 2014, 18:16
Miniştri, demnitari de rang înalt şi militari cu grade superioare, AUDIAŢI în dosarul accidentului aviatic

Procurorul general al Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, despre ancheta în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, spunând că „există suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de militari„, fapt care ar atrage competenţa procurorului militar, potrivit Mediafax.

Există suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de militari şi care ar atrage competenţa procurorului militar. De asemenea, există suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au făcut parte din celulele de criză din instituţiile centrale ale statului/ Acele celule de criză au fost coordonate de persoane care au calitatea de ministru şi în final se va da o soluţie cu referire la toate aceste persoane„, a declarat Augustin Lazăr.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, susţine că nu se simte vizată de anchetă. În ce priveşte un mesaj către cei care îi cer demisia, Mănescu a răspuns: „Nu stiu, să-mi spună cineva să-mi dau demisia…”

În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.


loading...
Partenerii noștri