Miniştrii complotează la „înlăturarea” Theresei May la începutul anului viitor

Procurorul General al Regatului Unit, Geoffrey Cox, ar fi complotat cu miniştrii să o "înlăture" pe Theresa May la începutul anului viitor, informează The Telegraph. May ar putea fi înlăturată cel mai târziu până în luna aprilie, pentru ca altcineva să preia conducerea şi să negocieze un nou acord privind Brexitul.

RomaniaTV.net
17 dec. 2018, 18:38
Miniştrii complotează la „înlăturarea” Theresei May la începutul anului viitor

Cox a făcut aceste comentarii în cadrul unei conferinţe din 11 noiembrie, cu câteva zile înainte de reuniunea crucială a Cabinetului.

Jeremy Hunt, Michael Gove și Sajid Javid sunt de părere că ar trebui să „înghită” deocamdată acordul pentru Brexit al lui May în speranța că viitorul lider va avea șansa de a „reseta” negocierile. Aceste sugestii au fost însă respinse ferm de către Procurorul General, care a negat aceste ipoteze privind înlăturarea lui May. „Este absolut neadevărat”, a mai spus aceeaşi sursă.

Între timp, premierul a primit un vot de neîncredere – 200 la 117.
În urma votului, premierul a mers la Bruxelles, încercând să obțină concesii din partea blocului comunitar în vederea Brexitului. 

Revenind din Bruxelles cu mâna goală, premierul britanic şi-a reunit cabinetul ministerial în vederea unor discuţii deschise despre ambiţiile sale de „leadership” în cadrul procesului de Brexit. 

În cazul unui eventual eşec al negocierilor, preşedintele Camerei Comunelor şi-a anunţat deja că ar fi dispus să o înlocuiască pe May.