Miniştrii de externe rus şi german au discutat la telefon situaţia din Ucraina

Miniştrii de externe rus şi german, Serghei Lavrov şi Frank-Walter Steinmeier, au discutat luni, la telefon, probleme legate de situaţia din Ucraina. Discuţia a avut loc la iniţiativa părţii germane, a precizat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
28 apr. 2014, 12:36
Miniştrii de externe rus şi german au discutat la telefon situaţia din Ucraina

A fost continuată discuţia pe marginea modului în care evoluează situaţia din Ucraina, inclusiv în contextul arestării în sud-estul ţării a unor observatori militari ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) dintr-o serie de ţări europene’, a informat ministerul rus.

La rândul său, Ministerul de Externe al Germaniei a precizat că Frank-Walter Steinmeier a cerut ca Rusia să-şi înteţească eforturile în vederea eliberării observatorilor OSCE. Şeful diplomaţiei germane i-a cerut omologului său rus să transmită ‘un semnal clar că nu acceptă ceea ce s-a întâmplat la Slaviansk cu observatorii OSCE’.

În data de 25 februarie, lângă Slaviansk, adepţii federalizării au reţinut un autocar în care se aflau inclusiv observatori neînarmaţi ai OSCE, care se aflau în estul Ucrainei la invitaţia autorităţilor de la Kiev.