Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat parţial programul de salvare a Greciei

Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat parţial al doilea program de salvare a Greciei de 130 miliarde euro, respectiv 58 miliarde euro pentru restructurarea datoriilor către creditori privaţi şi recapitalizarea băncilor elene, la care se adaugă 35 miliarde euro ca sursă temporară de finanţare.
Romania TV
01 mart. 2012, 19:04
Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat parţial programul de salvare a Greciei

Astfel, s-a revenit, joi, la un plan anterior de împărţire în două a programului de susţinere financiară, urmând ca fondurile destinate direct Guvernului de la Atena să fie aprobate ulterior, în funcţie de succesul restructurării datoriilor către creditorii privaţi, relatează Financial Times.

Miniştrii au aprobat 35,5 miliarde de euro pentru restructurarea datoriilor către creditorii privaţi, în operaţiunea de schimb de obligaţiuni de 200 de miliarde de euro, precum şi alte 23 de miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor elene.

Restul de 71,5 miliarde de euro, din totalul programului de 130 miliarde euro, nu are încă acordul final al miniştrilor.

Tot joi, alte 35 de miliarde de euro au fost aprobate ca sursă temporară de finanţare, astfel încât băncile din Grecia să poată continua să acceseze împrumuturi ieftine de la Banca Centrală Europeană (BCE), pentru operaţiunile curente.

Preşedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a declarat că Grecia a îndeplinit toate condiţiile necesare obţinerii celui de-al doilea program de salvare şi lucrurile evoluează bine, dar decizia acordării efective a banilor va fi luată ulterior, în funcţie de succesul operaţiunii de reducere a datoriilor către creditorii privaţi.

„Eurogroup a reiterat că succesul reducerii datoriilor, cu o participare importantă a creditorilor privaţi, şi o evaluare finală pozitivă a măsurilor luate de Grecia sunt condiţiile necesare aprobării acordului”, a afirmat Juncker după reuniunea miniştrilor.

Al doilea plan de salvare a Greciei este format dintr-un ajutor public de 130 de miliarde de euro şi reducerea datoriilor elene către creditorii privaţi cu 107 miliarde de euro.

 

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Județul din România unde se cultivă în cantități industriale planta pe care românii adoră s-o mănânce. Suprafața cultivată s-a triplat într-un singur an
Capital.ro
Elevii sunt OBLIGAȚI. Rămân pe dinafară dacă nu respectă. Lege nouă în România.
Playtech.ro
Dumnezeule! Maria Constantin, cu sânii la vedere în public. Le-a tăiat respirația tuturor cu bustul generos
DailyBusiness
Alertă alimentară la Kaufland! Românii sfătuiți să nu consume acest produs
Adevarul
Câți bani au luat Bettyshor și Roxana ca să fie bătute măr de un bărbat. Reacțiile presei internaționale
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
O stațiune fără egal în România. Turiștii o iau cu asalt an de an
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns
Cancan.ro
Cristian, Bianca și Patrizia sunt cei 3 tineri înghițiți de ape, în Italia. Imagini dramatice cu tinerii îmbrățișați în mijlocul viiturilor 😢
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Un val de aer tropical a pătruns în România: Meteorologii ANM anunță temperaturi de peste 33 de grade Celsius în anumite regiuni din țară, furtuni și grindină
Capital.ro
Imposibil prin lege pentru PENSIONARI. Decizia prin care se dă INTERZIS în România
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
BOALA care face RAVAGII în ROMÂNIA! Infecția cu enterovirus, tot mai frecventă!
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'