Miniştrii din Noua Zeelandă îşi reduc propriile salarii. Gest de solidaritatea faţă de oamenii afectaţi de noul coronavirus

Premierul Noii Zeelande şi alţi miniştri ai Cabinetului pe care-l conduce au acceptat ca salariul lor să fie diminuat cu 20 la sută pentru următoarele şase luni, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus. Demnitarii au luat această decizie, în semn de solidaritate faţă de oamenii afectaţi de COVID-19. 

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 20:28
Miniştrii din Noua Zeelandă îşi reduc propriile salarii. Gest de solidaritatea faţă de oamenii afectaţi de noul coronavirus

Noua Zeelandă a fost complet paralizată în ultimele trei săptămâni din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus.

Din solidaritate faţă de cetăţenii afectaţi de COVID-19, premierul neozeelandez Jacinda Ardern, alături de alţi miniştri din Guvern, au anunţat că vor accepta o scădere a salariului cu 20 la sută pentru următoarele şase luni, transmite Mediafax.

Cetăţenii din Noua Zeelandă au fost obligaţi să se izoleze, putând ieşi din locuinţe numai pentru a-şi cumpăra alimente. 

Noua Zeelandă a raportat peste 1.300 infectări, precum şi nouă decese din cauza noului coronavirus. Decesele au fost înregistrate în rândul vârstnicilor care mai aveau şi alte boli.

Potrivit The Guardian, 1,5 milioane de cetăţeni din Noua Zeelandă au cerut subvenţii din partea Guvernului pentru a acoperi pierderile suferite din cauza blocajului. În prezent, rata şomajului din Noua Zeelandă este de 4 la sută.

Fondul Monetar Internaţional estimează că Noua Zeelandă va avea o scădere economică de 7.2% în 2020.