Miniştrii Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus jurământul la Cotroceni. Ce le-a transmis Klaus Iohannis

Eugen Teodorovici și Marius Nica au depus, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni jurământul de învestitură în funcțiile de ministru de Finanțe, respectiv ministru al Fondurilor Europene. Cu această ocazie, şeful statului le-a urat succes celor doi miniştri în funcţiile pe care le vor ocupa. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Eugen Teodorovici este revocat din funcţia de ministru al Fondurilor Europene şi numit în cea de ministru al Finanţelor. De asemenea, şeful statului a semnat decretul de numire a lui Marius Nica în funcţia de ministru al Fondurilor Europene. 

30 mart. 2015, 05:35
Miniştrii Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus jurământul la Cotroceni. Ce le-a transmis Klaus Iohannis

Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus jurământul, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis şi în prezenţa premierului Victor Ponta şi a preşedinţilor celor două Camere, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu. 

Ceremonia a fost una scurtă, la sfârşitul căreia şeful statului i-a transmis lui Teodorovici: „Vă doresc succes în noua poziție, multă eficiență și numai bine”

În ceea ce îl privește pe Marius Nica, noul ministru al Fondurilor Europene, care a depus și el jurământul, Iohannis i-a cerut acestuia să găsească metode pentru atragerea de fonduri europene.

„Vă doresc succes, să găsiți metode să atrageți fonduri europene mai multe”, i-a spus Klaus Iohannis lui Nica.

Cei doi noi miniştri au purtat o mică discuţie, după depunerea jurământului, şi cu premierul Ponta. 

Înainte de ceremonie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a celor doi.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 30 martie a.c., Decretul prin care se revocă din funcţie domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministru al Fondurilor Europene. Totodată, domnul Președinte Klaus Iohannis a semnat Decretul prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministru al Finanţelor Publice.

Citeşte şi: Băsescu, atac la Iohannis: Validarea lui Teodorovici la Finanţe vă trimite în braţele turnătorului Felix

Traian Băsescu l-a criticat însă pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a acceptat numirea lui Euge Teodorovici ca ministru de Finanţe. Obiecţia fostului preşedinte al României este legată de faptul că Teodorovici a fost unul dintre senatorii care a votat împotriva cererii de reţinere şi arestare a lui Dan Şova.