Miniştrii lui Ponta încep discuţiile cu FMI

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat, miercuri, că vicepremierul desemnat şi ministru de Finanţe, Florin Georgescu, împreună cu cei nominalizaţi la Economie, Sănătate şi Muncă, respectiv Daniel Chiţoiu, Vasile Cepoi şi Mariana Câmpeanu vor începe după-amiază discuţiile tehnice cu delegaţia FMI.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 10:30
Miniştrii lui Ponta încep discuţiile cu FMI

„În această după-amiază, vicepremierul desemnat şi ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, împreună cu miniştrii de resort, de la Economie, Sănătate, Muncă, va începe discuţiile tehnice cu delegaţia FMI, în aşa fel încât să putem marţi, la prima şedinţă de Guvern, sau luni, la solicitarea votului de învestitură, să spunem concret cu cifre şi cu date când putem să luăm măsurile (majorările salariale – n.r.)”, a spus Ponta.

El a precizat că intenţia Cabinetului său de a majora salariile este una evidentă, dar că nu mai doreşte să vorbească la nivel de intenţie, ci cu date şi cifre.

„Intenţia e evidentă. Am promis acest lucru. Vreau să vorbesc de acum încolo cu cifre şi cu date, nu cu intenţii care nu se materializează”, a spus Ponta.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, luni, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE, că le-a propus reprezentanţilor instituţiilor internaţionale ca, începând de miercuri, să discute despre scrisoarea de intenţie, la nivel informal, cu miniştrii propuşi.

Ponta declara, luni, înainte de întâlnirea cu delegaţia, că doreşte ca în prima şedinţă a Cabinetului său, în data de 8 mai, să fie aprobată scrisoarea de intenţie către FMI.

„Delegaţia FMI, a BM şi CE ar urma să-şi încheie vizita în data de 8 sau 9. Intenţia mea este ca, până atunci, deşi Guvernul sigur va fi votat în data de 7, să avem toate discuţiile necesare pentru ca pe 8, în prima şedinţă a noului guvern, să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie, în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi supusă board-ului FMI probabil în luna iunie”, spunea Ponta.