Miniştrii „pătaţi” din Guvernul Ponta

Unii dintre miniştrii propuşi de premierul Victor Ponta pentru viitorul guvern nu sunt tocmai în regulă. Unii dintre ei au probleme cu legea, alţii s-au făcut cunoscuţi pentru semnăturile date în defavoarea statului. Cert este că mulţi dintre ei au numele pătat de câte o... eroare.

RomaniaTV.net
29 apr. 2012, 08:40
Miniştrii „pătaţi” din Guvernul Ponta

Surpriza cabinetului Ponta: Călin Popescu Tăriceanu. Posibil ministru al Economiei. Pe vremea când era premier, însă, Tăriceanu a semnat o ordonanţă de urgenţă prin care statul român concesiona resursele din zona insulei Şerpilor companiei Sterling. Iniţial, contractul prevedea doar explorarea în zona respectivă.

La Justiţie, Ponta vrea să numească ministru un senator certat cu doamna cu balanţă: Dan Şova. ANAF a sesizat DNA în legătură cu senatorul PSD în urma unor contracte în valoare de 7,7 milioane de lei încheiate intre firma de avocatură a lui Dan Şova şi complexele Rovinari şi Turceni. Mai mult, senatorul a făcut o gafă de proporţii atunci când a negat existenţa Holocaustului.

Tot pe lista de miniştri, de data aceasta la Transporturi, dar şi pe lista DNA se află şi numele unui deputat liberal: Relu Fenechiu. Acesta este cercetat în dosarul Transformatorul care se referă la vânzarea la suprapreţ a unor transformatoare vechi la preţul unor noi către Electrica. Astfel, firmele la care este acţionar deputatul PNL ar fi prejudiciat statul cu câteva milioane de euro.

A greşit o dată, n-are cum şi a doua oară. Şi totuşi… Victor Ponta a decis că Liviu Dragnea ar fi cel mai indicat pentru postul de ministru al Dezvoltării Regionale. Nu şi dacă ne aducem aminte că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman a semnat contracte care au cauzat statului pierderi de aproape 740 de milioane de euro. Mai mult, toată axa de investiţii în infrastructura regională de transport a fost oprită de Comisia Europeană în 2011.

În ceea ce priveşte ministerul Educaţiei, Ecaterina Andronescu ar fi cea care ar urma să ocupe din nou acest scaun. Să nu uităm, însă, că nici deciziile fostului ministru nu au fost tocmai cele mai bune: a desfiinţat şcolile de arte şi meserii, în condiţiile în care suntem nevoiţi să importăm muncitori calificaţi, şi ar fi vrut ca tinerii să intre la facultate fără examenul de bacalaureat. Cel puţin nu am mai fi fost stânjeniţi de rezultatul de la examene. Una peste alta, Victor Ponta a declarat că vrea ca din Guvern să facă parte cei mai curaţi miniştri. Aşa că să vedem pe care cei mai curaţi îi va păstra.