Miniştrii PNL sunt practic necunoscuţi pe Facebook

Reţelele sociale au devenit de mulţi ani principalul mod de comunicare al personalităţilor cu publicul, acest lucru aplicându-se şi politicienilor, dar se pare că miniştrii PNL nu acordă foarte mare importanţă acestui aspect.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 17:23
Miniştrii PNL sunt practic necunoscuţi pe Facebook

Guvernul PNL este pe cale să se confrunte cu moţiunea de cenzură introdusă de rivalii politici de la PSD şi nevoia de comunicare cu electoratul nu a fost nicicând mai mare, dar miniştrii cabinetului Orban au o prezenţă foarte slabă pe principalul site de socializare din România, Facebokk, conform stiripesurse.ro, care a analizat activitatea acestora în online. Interesant este că, din 18 miniştri, incluzându-i aici şi pe premierul Orban şi vicepremierul Raluca Turcan, unul nici nu are cont, iar 8 nu sunt recunoscuţi de algoritm ca persoane publice, deci nu au ecusonul care să le certifice autenticitatea.

Premierul Ludovic Orban are doar doar 35.000 de urmăritori pe pagina sa de Facebook. Suficient pentru ca Facebook să acorde ecusonul de persoană publică, dar mult prea puţin într-o ţară cu 10 milioane de conturi.

În plus, premierul nici nu acordă aproape deloc atenţie comunicării pe reţeaua de socializare, având doar 3 postări de când a devenit şeful executivului, iar una singură este din 2020, mai precis de pe 7 ianuarie.

Raluca Turcan, vicepremier în guvernul PNL, este mai activă, deşi are mai puţini fani. Și ea are ecuson oficial de la Facebook, iar pagina sa are peste 11.000 de fani, cu postări aproape zilnice.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, nu are trecere la Facebook, nu are ecuson de persoană publică certificată, deși este un utilizator frecvent și are și peste 25.000 de fani.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, nu are pagină de Facebook, ci doar un cont personal, pentru comunicarea cu prietenii.

Cel mai dezinteresat de comunicarea cu publicul pare a fi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, care nu are nici un fel de cont sau pagină de Facebook, deşi diplomaţia se bazează în mare parte pe mesajele transmise şi pe percepţia publicului şi a partenerilor.

Cătălin Predoiu, cel care, vreme îndelungată, a fost supranumit „premierul din umbră” al PNL, a ajuns, în cele din urmă, ministru al Justiției. Pagina sa de Facebook are 71.000 de urmăritori, dar Facebook nu îl recunoaște ca persoană publică.

Nicolae Ciucă, generalul din fruntea Ministerului Apărării Naționale, este un adept al comunicării virtuale. Contul său de Facebook este recunoscut, beneficiind de ecuson, și are 32.000 de urmăritori.

Virgil Popescu este ministrul Economiei și pare să fie recunoscut de Facebook, care i-a acordat bulina albastră, iar fanii săi sunt în număr de 16.000.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, are ecuson oficial de la Facebook și 7.000 de urmăritori.

Nichita Oros este ministru al Agriculturii, dar contul său are numai 1.500 de urmăritori, fără a avea, normal, bulina de recunoaștere de la Facebook.

Costel Alexe, titularul de la Mediu, are 17.000 de fani pe Facebook, care i-a acordat și ecusonul de persoană publică.

Un alt ministru controversat, Ion Ștefan, de la Dezvoltare, stă și el bine pe Facebook. Are și ecuson, dar și 11.000 de urmăritori.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, postează extrem de rar pe contul său de Facebook, dedicat prietenilor, și, evident, nu are ecuson.

Victor Costache, ministrul Sănătății, are pagină de Facebook, dar și 6.000 de urmăritori, fără a fi recunoscut de Facebook ca persoană publică.

În schimb, Monica Anisie, de la Educație, are bulină albastră de la Facebook și 18.000 de urmăritori.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, are o pagină cu 2.000 de urmăritori, fără bulina albastră.

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, are o pagină cu 8.000 de urmăritori, însă nu beneficiază de statul de persoană publică pe care Facebook îl acordă.

Violeta Alexandru, de la Muncă, are pagină pe Facebook și mult-doritul ecuson de persoană publică. Totodată, ea are și 26.000 de urmăritori, scrie stiripesurse.ro.